Jag har köpt en endurocykel!

Woop woop – kolla in min nya leksak! Har ju cyklat hardtail ända tills nu men varje gång jag har cyklat har jag haft så himla mycket roligare på min killes endurohoj. 

explorista downhill canyon torque

Så, sen i våras har jag haft span på marknaden för att hitta en vettig heldämpad cykel mot endurohållet, men begagnatmarknaden har varit insane och allt har varit väldigt överprisat – förmodligen eftersom nya cyklar är slut i de flesta cykelbutiker eftersom cykeltillverkarna i sin tur inte får tag i delar pga corona, och pga att alla ska ha hemester och hänga i Sverige.

Men, sen dök den upp! Fast i Göteborg, när vi var i Funäsdalen. Har dock en väldigt hjälpsam och cykelkunnig vän (tack J!) som åkte och tittade på cykeln, jag swishade ägaren och sen var den min! J fixade skyddsplast och inställningar, sen hörde en annan vän av sig och erbjöd sig att åka från Jönköping till Funäsdalen via Göteborg för att plocka upp cykeln och köra upp den hit så att vi kunde cykla ihop – så i fredags kväll levererades både en vän och en cykel till Funäsdalen.

Har cyklat tre dagar downhill på den nu, både i Tänndalen och i Järvsö bike park (mer om det sen!) – fantastiskt rolig cykel! Så glad att jag valde en endurocykel och inte en ren trailhoj, det känns helt rätt för mig. Lekfull, stabil, fin, snabbsvängd, fin fjädring och förlåtande, så nöjd!

Vad det är för hoj? En Canyon Torque 8.0 CF 2018 – det kommer bli en rolig sensommar och höst! 

explorista Canyon Torque 8.0 CF 2018

 

 

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close