Kärlek till augusti

Älskar att tassa ut barfota i det daggiga gräset en tidig morgon i augusti, bara gå runt i trädgården och titta på allt. VI har varit iväg i och levt vanlife fyra veckor nu, och kom precis hem till en väl(över)vuxen trädgård. I fredags körde vi ett litet röj med gräsklippare, plockade ogräs och klippte ner de längsta grenarna på träden, så nu går det iallafall att ta sig fram i trädgården.

Augusti, det är nog min favoritmånad. Ihop med många andra favoritmånader, varför välja? Augusti innebär ett lugn på något sätt, efter en vår när man vill att allt ska komma igång och en sommar där man vill hinna med massor. Augusti är fortfarande sommar, bara lite lugnare. Ingen stress bland människor och semestrar, och ingen stress i naturen. Allt som ska växa upp har vuxit upp och nu är allt maxat grönt och lummigt och bara himla fint!

Vi odlar gurka och tomater i krukor med autobevattning och de har faktiskt klarat sig efter en månad iväg med vanen. Igår plockade jag upp potatis i landet,  och luktärtor och klematis blommar i trädgården. Det luktar sommarmorgon och det ska bli 25 grader varmt och jag har inga planer för dagen. Bada kanske? Eller titta på lite nya cykelgrejer? Eller bara läsa en bok i trädgården? Lugnet.

Jag fyller år i augusti med, bara det, och jag vill äta tårta och träffa familjen och vänner och fira. Jag vill att augusti ska bjuda på massor av cykling med min nya mtb, kanske lite downhill också? Jag vill ha löppass med bad efteråt, och tunga gympass och grillkvällar med potatis från landet. Doft av sommarregn och mys med katten. Sovmorgonar och kitesurf. Visst låter det som en bra augusti?

Vad vill du ha mer av i augusti? Kommentera nedan eller klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close