Andra halvan av semestern – Funäsfjällen, Lofsdalen, Järvsö, Fulufjället & Göteborgs skärgård

En månad on the road, då hinner man med mycket. Här kan du läsa om första delen av vår Sverige-roadtrip med kitesurf på Öland, via ferrata på Höga kusten, vandring på Jämtlandstriangeln och downhill i Åre.

Flatruet vanlife

Efter att ha cyklat downhill i Åre blev vi hooked, och drog vidare till Tänndalen för mer cykling. Och jag köpte en ny cykel! Eller ja, jag hittade den på blocket, en vän åkte och tittade och köpte, fixade inställningar och satte på skyddstejp och en annan vän körde från Jönköping till Göteborg för att hämta cykeln och sedan vidare upp till Tänndalen.

Vi mötte upp brorsan och hans tjej igen, och hade en kul dag i cykellederna där – fina vyer, massor av renar överallt och rolig cykling.

Tänndalen bike park downhill

Från vanlife och vandring till vanlife och downhill – snacka om att det blev en cykelsemester. Nästa stopp blev Lofsdalen, men efter en natt där insåg vi att backarna var stängda de närmsta två dagarna och vi körde istället vidare till Järvsö Bike park för två dagars downhill till. Varmt, svettigt och så himla roligt!

Lofsdalen

Järvsö bike park

Järvsö bike park

Järvsö bike park pump track

Att bo i van och cykla massor funkar bra. Vi har en varmvattendusch som vi kan använda utomhus, men det blev nästan bara sjöbad istället för dusch. Mycket grillande, många härliga kvällar med öppna vandörrar och fina utsikter. En och annan regnig dag – men det gör bara mysfaktorn i vanen ännu större!

Vanlife redigera foton

Bad i Järvsö

Hooked på cykling körde vi tillbaka till Lofsdalen för att testa deras bikepark när de hade öppnat igen, också riktigt rolig cykling! Och därifrån bar det av hemåt – men först ett besök vid Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall. Himla vackert!

Lofsdalen bike park

Lofsdalen bike park

Lofsdalen bike park lift

Lofsdalen bike park

Lofsdalen van & renar

Fjällvyer

Njupeskär vattenfall

Fulufjället nationalpark

Väl hemma igen kom våra vänner från England på besök och vi gjorde svensk sommar i Göteborg med bad, glass och besök i skärgården. När de rullade vidare tog vi vanen neråt Skåne, hämtade vår älskade lilla fyrbening från hennes semester och stannade till i Vallåsen för att cykla lite mer på vägen upp.

Göteborgs skärgård

Vallåsen bike park

Vallåsen vanlife

Jag var inte superinne på Sverigesemester, men vad gör man i coronatider? Det visade sig dock bli en grym sommar, mycket tack vare downhillåkandet och att jag lyckades få tag på en cykel. Älskar vanlife och friheten det innebär, och jag tyckte inte heller att det var så farligt mycket folk ute på vägarna och där vi var.

Hur har din sommar varit? Gillar du den här typen av inlägg så klicka gärna på hjärtat eller kommentera nedan. 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close