Kitesurf i november

Kitesurf i november – 5 grader i luften, 8 i havet och pure happiness!

I fredags kväll såg vi prognosen för lördagen, perfekt vindriktning och bra styrka. Det var sex veckor sedan sist vi kitesurfade och då blev det bara 15 minuter innan vinden dog – så en revansch innan vintern ville vi gärna ha.

kitesurf november sverige

Natten till lördagen vaknade jag av kilotunga regndroppar som slog mot rutan och det blåste stormbyar ute, inte helt lovande. Ett par timmars sömn senare smattrade regnet fortfarande mot rutan, men vi gick upp som planerat, det kan ju bara bli bättre!

En promenad till bageriet och en lugn frukost senare gav sig regnet och vi lastade bilen full med kitegrejer, varm choklad & kanelbullar, varmvatten att hälla i våtdräkterna, ullstrumpor, tunna dunjackor och vindjackor.

kitesurftjej november sverige

varberg björkäng räddningsboj

En timme senare nådde vi Björkäng utanför Varberg och blev mötta av en blå himmel och starka vindar. Förutseende nog bytte vi om till våtdräkt redan hemma, själva ombytandet är värst, sen är det faktiskt helt ok att surfa i november.

Med våtdräkt 5/3, huva med väst 3/2, skor och handskar fryser man inte i vattnet och även om man får lite mindre feeling för brädan & baren när man har skor & handskar funkar det väldigt bra.

kitesurf november sverigekitesurfande tjejbjörkäng kitesurf höst

Två sessions senare var vi nöjda, en sjukt rolig dag. Den enkla lyckan i att vara utomhus, spendera en dag med hav och sol. Vinden som viner runt neoprenhuvan, endorfiner som leker i kroppen efter ett pass ute på vattnet och glädjen i det lilla.

Tänk så mycket mer såna här dagar ger istället för de där när man hänger inomhus, går till gymmet och sitter i soffan och kollar serier. Älsk på naturen och tack för allt du ger!

skum på stranden explorista kitesurftjej höst fjäder och tång kitesurf november sverige kitesurftjej höst sverigekitesurfgrejer på strand

4 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close