Spahelg på Vann

Förra helgen checkade jag ut från jobbet tidigt på fredagen för att åka på spahelg på Vann i Gullmarsfjorden utanför Lysekil, i sällskap med sambo för att möta upp mamma och pappa som hade fått det i present av oss. Det är andra gången jag är här, förra gången var det runt midsommar och lika härligt då som nu! 

explorista träningskläder vid hav Spaavdelningen på Vannutsikt över gullmarsfjorden

Vi checkade in på fredag eftermiddag, en halvmulen eftermiddag med regnet hängande i luften. Ett snabbt ombyte, sedan begav vi oss ut igen.

Det är fantastiskt vackert runt Vann – hotellet ligger på klipporna vid havskanten och omges av en vacker, kuperad trollskog. Vi hann springa två varv på 2-kilometerspåret och ta en kvart styrketräning på utegymmet innan det blev mörkt, skönt att röra på sig efter en kontorsdag – särskilt när man vet att spaet hägrar!

promenadslinga i skog Vann spaavdelning med utsikt över havet halloweenpumpa

Väl tillbaka på rummet delade vi en flaska bubbel och lyxade med finchoklad innan det var spadags.

Om man gillar att bada gillar man Vann. Här finns massor av pooler, små som stora, spaavdelningen är väldigt vackert byggd i bohuslänsk granit med flera mysiga små rum och det är fantastisk utsikt över fjorden från sköna vilstolar. Ångbastu, fiskspa, härligt ljus och dessutom en stor bastu med panoramafönster med utsikt över vattnet, bryggorna och stränderna.

En höjdpunkt i spaet är också de varma utomhuspoolerna, där vi satt och njöt av utsikten, den stjärnklara himlen och fullmånen. Frisk luft, varmt vatten och bara så himla härligt!

vann utsikt från spa Vann spa utegym

Kvällen avslutade med lite mer bubbel, en bra middag i restaurangen och dagen efter startade vi med en lång promenad och en timme i spaet medan mamma tog en yogaklass innan frukost. Vid den här tiden var vi nästan själva i spaavdelningen, så lugnt och härligt. Och frukosten, älskar hotellfrukost och den här är riktigt, riktigt bra. Bra råvaror, stort utbud och trevlig lokal där vi fick ett bord precis vid fönstret.

En himla bra början på helgen helt enkelt!

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close