Löpcoachingskväll med Challenge21k

Förra veckan var det dags för min första löparträff med Challenge21k och få träffa ett par av utmanarna och vår löpcoach Lisa Beskow.

Efter jobbet träffades vi på Skönhetsfabriken, som ju faktiskt jobbar lika mycket med personlig träning som skönhet. Vädret bjöd denna kväll till ära på ömsom regn, ömsom snö, blött och kallt – men runt 15 tjejer hade tagit sig hit, varav Mia & Alice som också är utmanare från Göteborg.

lisa beskow löpteknikcoach

Vi gick igenom löpteknik – visste ni att det tar ett år att ställa om muskelminnet? Att ändra sitt löpsteg är alltså inget man ska tvinga på, utan snarare göra kontinuerligt lite varje löppass. Gör du löpteknikövningar ett par gånger i veckan så kommer det att ge resultat, även om du inte orkar hålla tekniken genom alla och hela löppassen.

Efter teorin joggade vi iväg till Kungsparken och tränade på övningarna i praktiken. Höga knän, rumpkickar och många skratt längs vägen!

dynamisk stretch

Intervallpass – Every three minues

Passet avslutades sedan med “Every three minutes”, ett intervallpass där man varje tredje minut påbörjar en intervall (totalt sex intervaller).

För varje intervall väljer du själv hur långt du springer, vi hade en runda på 200 m, en på 300 m och en på 450 m. Tar du den korta rundan får du längre vila till nästa, och du kan välja olika rundor varje intervall. Sex intervaller totalt och ett både roligt och jobbigt pass!

löpning göteborg

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close