Upcoming: Costa Rica

Helt klart en bra start på reseåret 2018 – först en veckas skidåkning i Frankrike och snart så blir det två veckor i Costa Rica.

Costa Rica alltså, så många gånger vi har funderat på att åka dit men alltid prioriterat andra platser. Men nu ska det bli av! Jag ser fram emot djurliv, regnskog och underbar natur. Surf, yogahäng & fruktdrinkar. Kanske kan vi kitesurfa på sjön Arenal med vulkaner i bakgrunden och kanske kan vi åka zipline genom djungeln?

regnbåge i djungeln över iguazufallenBilder från vår resa till Iguazu-fallen i Brasilien/Argentina 2013.

Troligen blir det först en dag i San José, sedan bär det nog av till Tortuguero för en övernattning. Tortuguero är en nationalpark som består av kanalsystem och laguner och är man här rätt tid på året kan man se havssköldpaddorna lägga sina ägg här. Nu är det tyvärr inte rätt tid på året, men jag ser ändå fram emot att glida fram på en båt kl 6 på morgonen, helt tyst och bara titta och lyssna på djurlivet. Vi har fått låna två kikare, känns som det kan lyfta Costa Rica-resan att faktiskt få se djuren i närbild.

Vi hat 13 heldagar och har hyrt en fyrhjulsdriven bil för att ha möjlighet att ta oss runt landet, men vi har fortfarande inte satt vår resplan (mer än att vi avslutar med 12 timmar i Panama eftersom flyget mellanlandar där).

Vad är dina bästa Costa Rica-tips & vad hittar man på under en dag i Panama city?

iguazufallen sköldpadda klättrar upp ur vattnet

8 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close