16 k & tre veckor kvar till halvmaraton

I söndags sprang jag 16 km – distansrekord, fartrekord och dessutom ett pers på milen! Det måste man ju vara nöjd med?

Nu är det vecka 12 av 14 i Challenge21k, alltså tre veckor kvar till mitt första halvmaraton (och faktiskt mitt första lopp någonsin!). Tre och en halv vecka har gått bort – vi var ju i Argentière och åkte offpist och sedan gjorde vi två veckor i Costa Rica utan träning, så det har blivit lite omstarter längs vägen. Två veckor tuff träning kvar, ett pass på 18 km och sista veckan en lugnare formtoppning.

Förra veckan sprang jag 13 km på 6.27-tempo, ett rekord i både längd och distans. Den här veckan preppade jag med en alldeles för sen och alkohol-haltig 40-årsfest på fredagen, en påskmiddag med massor av mat, dessert och godis på lördagen – och gav mig ut för ett 16 kilometers-pass på söndagen i ett 0-gradigt, kallt och blåsigt Jönköping.

Jag sprang längs sjöarna – först runt Munksjön, sen runt Rocksjön och till sist längs hela Vätterstranden. Jag bestämde mig för att köra på i det tempot som kroppen ville, och höja eller sänka längs med vägen. 3 km, 6 km, 10 km – det fortsatte kännas bra. Sprang förbi nybyggen, fina utsikter och mötte många påskfirare på promenad.

Sprang på spångar, sprang på grusväg och sprang på asfalt. I medvind, motvind och mestadels platt. Passet landade på 16 km i ett tempo på 6.14 och jag persade milen med två och en halv minut under passets gång. Så nöjd!

3 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close