Magiska recept – detta ska jag baka i jul!

Vet ni, idag kom första snön! Blandat med storm, ösregn och sol snöade det faktiskt här i Göteborg. Megastora snöflingor som dalade ner under en kvart eller tjugo minuter och gjorde hela min dag. Älska snö!

Och en sak till: julen är exakt fem veckor bort och det är min absoluta favorittid på året. Älskar förväntan, lugnet och myset. Att tända ljus i hela huset, släcka alla lampor och sätta sig med datorn i knät och en kopp te och bara vara. En kopp som det står “A magic time of the year” på, i vitt och guld och precis så där lagom stor för ett gott te. Jag vill baka i jul och mina flöden svämmar över av julmys och recept. Lussekatter (med Kesella så klart!), pepparkakor (i år ska jag göra egen deg) och julgodis så klart, men också mjuka kakor och cookies.

Magiska julrecept – detta ska jag baka i jul

Här är några magiska recept jag har hittat ute i bloggvärlden:

Mjuk pepparkaka är verkligen underskattat och Gingerbread bundt cake with lingonberries av Linda Lomelino / Call me cupcake låter magiskt god. Jag är också helt hooked på hennes Salted chocolate brownie cookies, hur goda ser inte de ut?

Underbara Clara skrev häromdagen om en Saffranssockerkaka med citronfrosting och lingon som verkar både enkel, julig och god – den ska jag definitivt testa. Hennes recept på bloggen är dessutom upplagda som krysslistor, så man kan kryssa över allt direkt i hennes blogg som man har haft i under tiden man bakar. Smart funktion!

Fridas bakblogg skrev om Silviakaka med saffran, och tanten i mig älskar Silviakaka så den måste också testas.

Sista tipset är mina sjukt goda Pepparkakscupcakes med lingonfrosting – frostingen är lite sötsyrlig och ger en bra fräschör mot pepparkakan som är tyngre, men inte heller jättesöt.

Dela med dig av ditt favoritrecept i kommentarerna, och klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget!

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close