Det blir mer blogg & mindre oinspirerat bloggande

Hej slutet av 2020 – är det inte dags att blogga lite mer? Jag har känt mig oinspirerad på bloggen ganska länge, vilket säkert har märkts väldigt väl. Oengagerade inlägg, långt i mellan alla poster och kanske inte skrivigt riktigt med hjärtat och passionen på plats. Och som med allt annat blir det ganska tråkigt när det blir för långt mellan gångerna, och det snarare blir ett måste än något skoj.

Nu har jag landat i att jag vill satsa mer på bloggen – för att få utlopp för kreativiteten, fota mera och inspirera. Connecta med er och skapa bra content!

Sociala medier är kul, men också uttröttande. Att jaga likes, followers och påverkas av algoritmer. Solnedgångar, snygga selfies och #vanlife ger massor av likes – men bloggen handlar om så mycket mer. Det är min plattform, där jag får bestämma och där jag kan skapa content på mitt sätt! Bloggen känns mer geniun och det är här jag kan inspirera på bästa sätt och faktiskt gå in på djupet på ämnen ni vill läsa om och jag vill skriva om. Och få vara kreativ!

Och jag är inte ensam. Vi ser att trenden med bloggande håller i sig och att ungefär 50% av Sveriges befolkning läser bloggar (ref. Svenskarna och internet 2019), och jag tror att det kommer hålla i sig. “Fast content” som Tiktok, Insta och Snap blir ytligt, och motpolen till det blir att vi gärna konsumerar innehåll med mer djup, ärlighet och personlighet – content som inte är skapat för att algoritmer och för att social media-företagen ska tjäna pengar.

Det är kul att se att både Lanttolife och Åsa Ehrnholm kommer tillbaka mer till bloggandet, två favoriter jag absolut vill se mer av! Blogggen har gett mig massor av fantastiska möjligheter, relationer, uppdrag och inspiration, så jag hoppas på att se ännu mer av det framöver.

Jag vill skriva om äventyr, om vardagsliv och om träning. Om fluffigt puder under skidorna, om att det är ok att inte alltid vara på topp och om friheten med vanlife. Om lyckan i varm choklad och pepparkakor utomhus en novemberkväll, om nybakade cookies som inte alls blev så snygga som det var tänkt men som är galet goda ändå och om hur man hittar en väg för att leva det liv man verkligen vill leva.

Du som har läst hela vägen hit, ta dig gärna en minut och kommentera – det skulle betyda mycket! Vad vill du läsa mer om? <3

 

 

10 comments

  1. Alltid kul att läsa din blogg! Kul att du känner som du gör – jag känner precis likadant just nu. Bloggen är ett roligt och engagerande sätt att uttrycka sig kreativt!

  2. Jag vill läsa mer. Inte konstigare än så. Gillar bildflödet i dina inlägg och hoppas verkligen att känslan och peppen för bloggen kommer tillbaka. Har själv tröttnat rejält på Insta (förutom stories då) och TT har jag aldrig gett mig in på mest för att… tja, jag har inte haft tid. Mest fokus blir på bloggen eftersom det är den kanalen som jag har mest kontroll över.

  3. kul att du känner inspon. jag läser gärna mer. och gärna mindre av “hej bloggen nu var det länge sen”-inledningar. då känns det tråkigt. gillar din mix av guider och “här och nu”!

    1. Tack, det ska jag ta med mig! Det är just det där – oinspirerade – som jag vill få bort och det är kul att känna peppen igen!

  4. Tycker du skriver väldigt bra, intressanta inlägg, fint språkbruk och djuplodande. Tror du ska skriva det du vill och är intresserad av inte fråga läsare. Man är aldrig ensam om sitt intresse… Kör hårt och keep up The Great work! #kärlekfrihetraggsockar

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close