Morgonpromenader, serietips & våfflor

I Barcelona tog jag morgonpromenader nästan varje dag, men här har det varit lite dåligt med det. Vädret inbjuder inte riktigt även om det är vackert – halt, mörk och kallt gör att man hellre tar lite sovmorgon och tränar senare. Dessutom försöker jag komma ut när liftarna öppnar på morgonen och de dagarna hinns inte morgonpromenader riktigt med.

Det har varit mildväder här ett par dagar, men natten mellan söndag och måndag dumpade det – 40 cm snö på en natt! Helt fantastiskt, så vackert med all snö och vi tog en lång promenad i bergen istället för att åka skidor, snökvaliteten i backarna är inte superbra när det är sånt här väder. Sikten var noll, snön vräkte ner och det var så fint!

utsikt snö

Alltid kul att promenera i bergen här, vi hittar nya vägar och fina platser hela tiden. På den här vägen hittade vi en fin utsiktsplats, med liggstolar, tak och musik man själv kunde välja och starta. Inte så mycket till utsikt när vi var ute, men kan tänka mig att det finns något fint bakom den vita väggen av fallande snö. Nedan är lite bilder från magiska vinterlandskapet. 

Igår hade allt smält bort. 12 (!!) plusgrader och värmande sol, jätteskönt men riktigt dåligt för skidåkningen – just nu är massor av backar stängda och den snön som är kvar är galet slushig.

Gårdagen bjöd dock på första morgonpromenaden på länge – i riktigt vårväder! innan spanskplugg hemma, lunch ute på ett café och föreläsning via Internet. Avslutade dagen med lite yoga och serietitt på “Welcome to Sweden” med Josefine Bornebusch, riktigt rolig – se den om du inte har gjort det!

Håller verkligen tummarna för mer minusgrader och snö framöver – för visst är världen mycket vackrare i vinterkläder? 

snöig lift snöiga grenar vandringsväg snö utsikt skog snö utsiktsplats med liggstolar spellista snöar

 

 

5 comments

  1. Åh, magiskt! Vilka bilder. Och vad sorgligt att det är töväder även där…
    Jag bara längtar till snölandskap konstant, borde verkligen inte bo i Norrköping på vintern..:) Men hyser hopp om att snön kommer tillbaks åtminstone en sväng. Landskapet är otroligt mycket vackrare i snö, frost och is.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close