Veckans do´s and dont´s

God tisdag på er! Tisdag, som enligt många är veckans tråkigaste dag. Jag vet inte riktigt varför, jag gillar tisdagar, men för er som inte gillar tisdagar så bjuder jag på några do´s and don´ts, plockade ur förra veckans verklighet (hej superklant!).  Here we go!

Dont´s

Släng inte din mobiltelefon i en soptunna
Så kan det nämligen gå när man lägger mobilen ihop med gamla matkartonger i en påse. Och sedan slänger den påsen i en offentlig soptunna vid stranden. Då får man sedan leta runt i den soptunnan och det är mindre kul, särskilt som man dessutom blir lite irriterad på sig själv efter att dagen innan ha…

…tappat nycklarna i sanden
Lägg dem inte i en väska som du sedan skakar upp och ned på sandstranden… Nycklar i sanden är inget bra, framförallt inte när stranden är flera kilometer lång och du redan har gått hem innan du kommer på att nycklarna är borta. Stort tack till den lilla hunden som grävde massa gropar runt oss på stranden, tack vare groparna hittade vi tillbaka till vår plats när vi kom tillbaka för att leta efter nycklarna och hittade dem efter en kort stund.

Tappa inte minneskort
Inte ens från 40 centimeters höjd…för de går sönder! Mitt Eye-Fi-kort till kompaktkameran åkte i backen från soffan och sprack, trodde knappt att det kunde hända. Men häpp, det kunde det. Och dessutom försvann blippen som man ställer in skrivskyddet med och nu är hela kortet skrivskyddat så att det inte kan användas.

Do´s

Utmana dina rädslor
Våga göra det du är rädd för, våga stretcha på dina gränser. Att ha respekt är bra, att vara rädd är dåligt och att låta rädsla styra vad man gör i livet tror jag inte är rätt väg att gå. Det är väldigt tråkigt att behöva avstå från något man vill göra på grund av att man är rädd, bättre att ta tjuren vid hornen och försöka. Allt är inte för alla och det är helt ok att välja att avstå när man har gett det en rättvis chans, men att bli begränsad av yttre omständigheter i livet tror jag inte på.

Ta med systemkameran 
Det här året har jag varit alldeles för dålig på det, och jag blir alltid lika nöjd när jag orkar släpa med den. 

Ät frukost utomhus
Alltid, alltid värt det! Se till att ha rätt kläder, saker och rätt vänner (det blir så mycket roligare då…). Oavsett om det är vinter, höst, sommar eller vår – jag lovar att du kommer ihåg den där frukosten mer än om du hade ätit den hemma.

kiter

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close