På roadtrip till Cadaqués & Cap de Creus

Jag, sambon och två kompisar här från Barcelona, plus en bonusvän till en av dem stack iväg på en heldagsroadtrip till Cadaqúes för ett tag sen. Roadtrip kan ju vara det bästa? Älskar friheten att kunna åka och stanna där man vill, perfekt om man gillar att fota.

Cadaqués ligger ett par timmars bilfärd från Barcelona, du följer kusten Costa Brava österut upp mot franska gränsen. Precis innan du når Frankrike förändras landskapet. Sandstränder och landsbygd byts ut mot berg, klippor och olivodlingar på planteringsterrasser.

I lilla fiskebyn Cadaqués bor drygt 2000 människor. Det är en pittoresk by, byggd vid den lilla hamnen och stranden, med restauranger och caféer runt de små gatorna. Här verkade bland annat Salvador Dalí, Miró och Picasso med andra stora konstnärer. Varför inte göra som vi – ta med lunch och ät på en liten rastplats med utsikt över stan, för att sedan promenera ner för en kaffé efter maten? Vi hittade ett mysigt ställe som serverade crepes, underbara crepes med Nutella, banan och vaniljglass.

Cap de Creus är en nationalpark strax utanför Cadaqúes, med vackra vandringsleder, små stränder, mörka grottor och häftiga klippbad. Inget badande för oss, tyvärr drog molnen och vinden in när vi kom fram till Cadaqués, men tror att det är riktigt fina bad för vattnet var helt klart. På vägen hem stannade vi i Girona, där förresten Games of Thrones spelades in för ett par månader sedan, för en pizza innan hyrbilen tog oss hem igen.

Härlig dag i vackert landskap!

flakmoppe tjej gör crepes skylt crepes tjej gör crepes crepes lövskog utsikt hav hus på udde olivodlingar cadaques blå fönsterluckor rosa blommor vatten hav utsikt båtar stad butik skylt cap de creus tjej med kamera utsikt utsiktsplats tjej klippa skylt på sten stenformationer tjej norröna bithorn dri1 cap de creus cap de creus klippor utsikt

 

5 comments

  1. hade det varit strålande sol på dessa bilder hade jag börjat grina av längtan. haha. men ändå ser det såå fint ut :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close