Update & 14 härliga dagar på gröna Bali

Bali – vackert, grönt, levande, ekologiskt, vänligt och charmigt!

Jag har aldrig funderat på att åka till Bali innan, men det föll sig ganska bra med den rutten vi har på vår 4,5-månadersresa och jag har hört gott om ön från flera olika håll. Och de har rätt – jag gillar det också!

Bali är den indonesiska ö och del av landet som har 80-90% hinduism och här är människorna vänliga, du möts av ett leende och stor hjälpsamhet. Vi landade på Bali med två nätter i Seminyak, en strandort som jag redan efter två dagar blev ganska trött på – mopeder, tutande, avgaser, skräp, turism & högljudd musik gjorde att vi begav oss vidare in mot landet till charmiga Ubud.

Ubud skriver jag mer om på fredag, titta in då! Vi hyrde moppe och körde runt på ön, njöt av vackra utsikter och tittade på massor av häftiga (och mindre häftiga) tempel. Halvvägs in i våra två veckor åkte vi vidare till Gili Air för att njuta av ö-liv och få till några dyk – kolla in på söndag för fler bilder från Gili Air.

Boendet på Bali är fint, kanske inte lika städat som hemma i västvärlden, men väldigt trevligt. Vackra bungalows i gröna trädgårdar, små men fina poolområden och mysiga restauranger – för 200-250 kr/natt för två personer i bungalow med privat badrum.

Tips för Denpasar Airport!

Åker du till Bali landar du på Denpasar Airport och härifrån tar du dig vidare till din destination. Vid Departure finns den officiella taxi-disken som är en ihopslagning av massor av taxichaufförer (taxikartell) – men ta inte taxi här! Priserna är höga, chaufförerna inte särskilt trevliga och de uppger gärna ett dyrare pris än listpriset.

Ta dig upp två våningar med rulltrappan till Arrivals och hugg en Bluebird taxi istället. Bluebird är Balis officiella taxibolag som har blivit bortkörda av taxikartellen och inte längre kan hämta folk på flygplatsen. De kör på taxameter, har bättre priser och är lätta att få tag på vid Arrivals.

Och nu, Nya Zeeland!

Efter fyra nätter tog vi oss vidare till vår nästa och sista destination, Nusa Lembongan, en ö på sydöstra sidan av Bali. Poolhäng, promenader och välbehövd vila laddade upp batterierna inför Nya Zeeland och sedan i fredags har vi varit här – helt på andra sidan jordklotet från Sverige.

Planen är att landa i Christchurch och sedan ta oss söderut med vår campervan för att upptäcka sydön för att efter ett par veckor ta oss vidare med färjan till nordön. Jag tror inte att jag kommer ha så bra uppkoppling här så vi får se när jag återkommer med bilder härifrån.

utsikt mt besut bungalow bali kaffe dream beach lembongan ubud rainforest island indonesia risterass pool risodlingar

7 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close