Panikdusch, knäsvett och träningslista

Listor, det var ett tag sen nu. Blir lätt list overload här i bloggvärlden ibland, men här kommer en lista från härliga cykel-Elna som var lite rolig! Särskilt eftersom jag toklängtar efter träning bara för att jag är sjuk och inte kan träna…

höstlöv på marken

Den här träningen längtar jag efter just nu:
Träningen utan avbrott! Har tränat en del, men oregelbundet det senaste. Resor, sjukdomar o.s.v. har brutit av mitt träningsflow, ser fram emot hela träningsveckor med tid och planering. Och fina dagar med höstlöpning (och att jag ska hitta lite löparlust, spanar inspiration hos Ida & Mia!)

…men det här  står mig upp i halsen:
Att stå och stampa på samma punkt, just på grund av punkten ovan. Behöver få rutin på träningen!

Det här träningsplagget är min favorit just nu:
Tränar alltid i mina shorts från HM, supersköna och lagom varma här nere.

Det här skulle jag verkligen behöva träna mer:
Ben. Benträning behövs alltid och skyddar mot diverse skador, jag vill verkligen inte tillbaka till löparknäproblematiken.

Den här känner jag mig stark i/på:
Mage och axlar är mina styrkor. Och när jag väl är ute är pannbenet starkt också.

En träningstrend jag tror, eller hoppas, kommer gå över är:
Så länge träningstrender gör att människor tränar – utan att träna sönder sig med fel teknik eller hetsträna, så tycker jag de är helt ok. Alla får hitta sitt sätt att träna och äta, så länge det funkar i en hållbar livsstil.

Det här har jag en tendens att prioritera bort:
Löpningen. Usch. Men gymmet är faktiskt mycket roligare. Om bara pannbenet kunde vara lite starkare även innan passen och inte bara under…

Jag står inte ut med:
Ljuden när människor slänger ifrån sig vikterna ner på golvet. Snälla, lägg ner vikterna på golvet. Orkar du inte? Gör en rep mindre!

Skulle jag bara få träna en sak i resten av mitt liv så skulle det vara:
Gym, det går att variera i all oändlighet. Eller ja, jag ser ju inte skidåkning, mountainbike, motocross och sånt som träning, det är ju bara kul! Så då måste jag väl få hålla på med det också?

Det allra tråkigaste med att träna är att:
Det värsta med träning är att duscha. Eller inte själva duschen, för det är ju ganska skönt. Nej, det värsta är omklädningsrummet. Inte för att jag har någon nojja, utanför att omklädningsrummet här i Barcelona ligger bredvid poolen. Sjukt varmt, sjukt fuktigt.

Alla kläder korvar sig när jag försöker få på dem, jag eftersvettas som en galning (till och med på knäna, det har aldrig hänt innan!) och jag får nästan panik av tanken att använda hårfön och smink för att jag då måste spendera fler minuter i omklädningsrummet. Nej, hemmadusch är bättre här. För när det inte går resulterar gymduschandet i sjukt snabbt ombyte, en ful hårknut, illrött ansikte och eftersvettiga kläder. Nice va?

Kommande vecka lovar jag mig själv att:
Ta ett löppass om jag är frisk nog. Nu har jag skrivit det, så nu måste jag!

 

6 comments

  1. Jag duschar aldrig på gymmet! Det blir alltid dusch hemma. Inte heller för att jag inte trivs med min kropp, utan bara för att det känns mer bekvämt och då har man dessutom hunnit sluta eftersvettas. :-)

    1. Ja, så är det ju. Fast jag tycker det är ganska skönt att vara klar när man kommer hem, så vanligtvis duschar jag på gymmet, men här är det ju hemskt…

  2. Det är så skönt när man känner ett flow i träningen. Jag har också på senaste tiden haft en väldigt ryckig träning i och med min förbannade rygg.. jag vill bara hitta det där sköna flowet igen :)

  3. Innan duschade jag alltid hemma, för det var så skönt att komma hem. Men nu tycker jag att det är skönt att komma hem och vara färdig så nu blir det allt oftare dusch på gymmet.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close