Påskcupcakes med nutella, fågelbo & chokladägg

Påskcupcakes med nutellafrosting, fågelbo & chokladägg

Så fina och goda cupcakes! Grundreceptet är från Leila, men jag har bytt ut själva cupcakedelen mot min favorit – saftiga vaniljcupcakes. Jag tror ingen kan låta bli att gilla dem och varje gång jag ser dem får jag vårkänslor, lite annorlunda mot vanliga cupcakes. Mandelmassa och choklad kan ju inte gå fel, och i kombination med fluffiga vaniljcupcakes blir de en favorit! Du kanske ska testa redan nu i helgen, söndagsfika imorgon? :D

påskcupcake med chokladägg i bon

Vaniljcupcakes, ca 10 st

Ingredienser

Vaniljcupcakes
  • Knappt 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • Knappt 1,5 tsk bakpulver
  • En nypa tsk salt
  • 75 g smör, minst rumsvarmt
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
Nutellafrosting
  • 1 dl Nutella
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 msk kaffe
Fågelbo/dekor
  • 200 g mandelmassa
  • 36 små chokladägg

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft, ca 200 grader i vanlig ugn.
  • Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Är smöret lite hårt kan du köra det i mikron i ett par sekunder.
  • Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.
  • Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver.
  • Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.
  • Fyll muffinsformar till hälften
  • Grädda i ugnen i cirka 17-23 min
  • Rör Nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  • Tillsätt kaffe och vispa fluffigt.
  • Bred frostingen över kakorna (den är inte hård nog att spritsa)
  • Pressa mandelmassa genom en vitlökspress.
  • Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
  • Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.

påskcupcake med nutella, chokladägg och mandelmassebon  påskcupcake med nutellafrosting

 

 

 

 

2 comments

    1. Bara att baka! De är sjukt goda och blev utnämnda till favoriter av alla sorter jag bjöd på av släkten! :)

Write a response

Leave a Reply to Clara Edvinsson Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close