Rekordspring & första maj

Vaknade till sol och 7 grader i morse och ett hatpass på schemat – ett hatpass som blev ett rekordspring innan frukost!

Jag sprang ju en gång i början på veckan och sen har jag gladeligen gjort tre gympass på det – men löplusten vill inte riktigt infinna sig. Sista passet innan jag kan hoppa tillbaka på löpprogrammet är 50 minuter gång och jogg och det har varit alldeles för enkelt att skjuta det framför sig.

härlanda tjärn

Men om träningen ska bli av är det lika bra att ta tag i den på morgonen, så i morse gick jag upp, drog på mig löparkläder och stod på parkeringen vid Härlanda tjärn 9:12. Joggade på första kilometern, in på 5an och sen fick pannbenet ta mig upp upp upp för alla backar fram till där spåret svänger höger innan Brudarebacken. En kort gång uppför backen där, jogg nerför och massor av kvittrande fåglar i träden!

Skön luft ute, benen får lite tempo och jag kämpar vidare. Möter en och annan morgonpigg löpare, blir påhejjad av pensionärer med gångstavar och skickar ett par leenden mot de jag möter.

härlanda tjärn

Knappt 50 minuter senare är jag tillbaka efter att ha sprungit den kuperade 5an + 2 extra kilometer utan att ha gått mer än upp för två backar. Och med ett bättre tempo än vad jag har sprungit tidigare – trots att jag inte har sprungit på länge och dessutom sprang innan frukost! Yeah!

10:19 är jag hemma igen, tar en dusch och njuter av frukost ute i vårsolen. Happy 1st of May!härlanda tjärn

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close