Vinterresor i Sverige

När ösregnet slår mot rutan (galet vilket höstväder det är i Göteborg idag!) så drömmer jag mig bort mot vinter. Mot torr, kall luft, mot fluffig snö och mot frusna fötter. Jag vill spendera tid utomhus, dricka varm choklad och sova i tält när snön faller mot tältduken. Åka skidor så klart, men det är väl självskrivet i den här bloggen?!

För ett tag sen fick jag hem ett recensionsex av Niklas Kämpargårds nya bok Svemester Vinter och vintersuget blev inte direkt mindre. Niklas bok är perfekt för dig som vill hitta på vinteräventyr och du hittar tips på allt ifrån allt ifrån mysiga vandrarhem till Sveriges godast våfflor till långfärdsskridskoturer. Här är några saker jag vill göra i vinter!

Rida turridning i djupsnön

En av de mysigaste ridturerna jag har gjort var med nordsvenskar i de småländska skogarna mitt i vintern – något jag absolut vill uppleva igen. Andedräkt som ryker, varm choklad i termos och pulsa fram genom lössnön. Galopp som får snön att yra runt hovarna och en varm häst att värma händerna på. Trumvallens fjällridning har jag hört mycket gott om, och Udda äventyr verkar också supermysigt när man läser om det.

ridresa i arizona, explorista på häst

En ridresa till Arizona, lite annat landskap än vinter i Sverige!

Åka långfärdsskridskor

Det ser så himla härligt ut, och ändå har jag inte gjort det än. Kanske för att jag bor i södra Sverige? Niklas tipsar om sjön Runn som är en av världens bästa långfärdsskridskosjöar med 250 små öar fördelade längst 8 mil strandlinje. Blir denna vintern då jag testar långfärdsskridskor för första gången kanske?

Se norrsken

Finns det något mer magiskt? Ser framför mig hur jag sitter i ett varm utomhuspool en stjärnklar kväll med norrsken som speglar över det mörkblå himlen. Jag blir nyfiken på både Camp Ripan och Arctic Bath, får se om jag lyckas ta mig tillräckligt långt norrut!

Äta våfflor efter en dag utomhus

Våfflor, gärna med hjortronsylt smakar fantastiskt efter en dag med minusgrader och rosiga kinder. Kommer ihåg när vi åkte skoter till en våffelstuga utanför Åre på Winter workation, eller när vi tolkade bakom en bandvagn i Lofsdalen. Fördelen med våfflor är att de ju inte kräver en resa till norra Sverige (även om det ju i sig är fantastiskt!) utan går lika bra att svänga ihop hemma.

Vad vill du hitta på i vinter?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close