4 saker jag alltid har med när jag reser

När man reser ofta hittar man sina favoriter – och sina must have’s! Sånt som man inte vill vara utan, och sånt som man ångrar ihjäl sig på om man inte fick med sig. Här är fyra saker jag aldrig reser utan.

Houdinihoodie

Houdinihoodien kan vara världens bästa plagg och just när man reser är den helt super: den är varm, har jättelånga armar med tumhål och den har en grymt bra huva som man kan dra på sig och ner ända till näsan – så slipper man ha sovmask. Den har dessutom en hög hals, så om man drar upp halsen och ner huvan så sticker bara munnen och näsan ut – varmt, mörkt och superskönt när man sitter på t.ex. kalla flyg.

Noise cancelling hörlurar – Bose QC35 II

Jag reste runt 4,5 månader i Asien och var avundsjuk på min sambos Bose-lurar. Men de kostade ändå nästan 4 000 kr när de kom och jag är ju egentligen sjukt ointresserad av prylar så det var i högsta laget – kom igen, hur bra kan de vara? Men efter att ha tjatat alldeles för många gånger om att få låna dem när vi reser och insett är de är helt insane bra så bestämde jag mig för att köpa ett par egna. Nu använder jag dem jämt – på bussen när jag åker in till stan, i kontorslandskapet när jag vill sitta ostörd, i konferenssamtal och alltid på flyg eller tåg.

Noise cancelling är sjukt skönt, det tar bort allt brus och dessutom är de supersköna. Det må vara mycket pengar, men det var så himla värt det!

bose quiet comfort 35 2 silver

Ipad mini med e-böcker

Om man som jag lätt plöjer igen böcker fort är det grymt smidigt att skaffa sig ett par olika bibliotekskort och låna e-böcker gratis från biblioteket. Funkar superbra att läsa på ipaden, och man slipper en tung resväska med extra böcker. Det är enkelt att låna – sök fram en bokpå biblioteket (ofta finns det dessutom e-bokstips, superbra!), logga in och låna/ladda ner till din ipad.

Lilla kameran – Panasonic Lumix GM-1

Min lilla kamera är jag så nöjd med! Den har en betydligt större sensor än många andra bra kompaktkameror, den är inte större än ett kreditkort i måtten (men naturligtvis högre), den har utbytbara objektiv och tar sjukt bra bilder även på höga ISO-tal. Mycket bättre än mobilen, och perfekt när man inte orkar släpa med en fullformats systemkamera. Bästa!

Har du några såna här grejer – travel must have’s?

4 comments

  1. Ja, brusreducerande är med nästan överallt. Flyget, tåget, jobbresorna, kontorslandskapet, hemma. Överallt. Köpte ett par av Sonys senaste i höstas och är riktigt nöjd (efter att ha haft ett par Bose in-ear-NC ett par år). Bara för att du skrev om kameran så började jag återigen jaga en kompaktkamera. Vill verkligen slippa filma med mobilen när jag är ute och formatet på de små rackarna är ju fantastiskt! Får se var det slutar. :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close