Längtan efter bergen – hit sticker vi i februari!

Sitter under vajande palmer och tittar på bilder på snö. Flödet fylls av reklam för vinterkläder, folk börjar snacka puderlagg & var man bäst startar vintern. Vilka skidorter är bäst, vad ska man ha för utrustning och var kommer snön tidigt?

sjukt fint lössnöåk

Vi har bokat Alperna igen. UCPA, till La Plagne – samma system som Les Arcs som vi var i förra året. Det blir Tout Neige igen, dvs. medelgruppen som kör offpist – och det ska bli sjukt kul att testa mina nya skidor – förra året köpte jag ju ett par Blizzard Sheeva 10 som jag har hunnit åka på en gång under en episk toppturshelg i Norge. Då funkade de super, men det ska bli kul att få testa dem i riktigt puder och i fina pister, ryktet säger att de ska vara väldigt bra på båda.

explorista offpistskidåkning lössnö

Jag ser fram emot att utveckla min åkning, att lära känna härliga människor och att se bergen igen. Få snö i ansiktet, äta medhavd macka utomhus i solen med utsikt över alla toppar och andas hög, frisk luft.

baguettelunch i backenlavinträning

Nyfiken på att dra till Alperna i vinter? Så här har jag tyckt om Argentìere/Chamonix, Les Arcs, Val Thorens, Ischgl, Sölden & Serfaus.

Men jag vill höra om dig! Vad är dina vinterplaner – hemma, Sverige eller Alperna?

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close