Tankar om energi & ork på resande fot

Nya Zeeland gav mig massor av energi & ork. Fantastisk natur, vänliga människor och mäktiga vyer vart man än tittade. Lugnet, känslan av att vara liten i det stora. Att vara tvungen att anpassa väder efter kläder och uppskatta naturen som den är, för den går liksom inte att ändra på. Friheten att tuffa runt som en snigel, i lugn och ro med huset på ryggen. Stanna där man vill, bo där man vill, köra dit man vill.

Att komma tillbaka till hetsiga, intensiva, färgstarka Sydost-Asien med allt var det innebär blev en stor omställning. Leva på en tight budget, åka runt länderna med lokala tåg & bussar, leta vettiga boenden och slåss mot alla turistfördomar.  Även om jag älskar att resa tar det ibland mer energi än vad det ger och man behöver hitta sina sätt att fylla på igen.

Den där dagen med kitesurfing i Mui Ne var som ett vattenhål, en oväntad energiboost! Det är häftigt, att ett par timmar med något man älskar kan ge så mycket energi.

Jag har inte tänkt så mycket på det där med energipåfyllnad innan. Hemma har jag skapat mig ett liv som hela tiden fyller på energi och jag har väl inte riktigt reflekterat över vad som laddar mina batterier. Eller rättare sagt, jag vet ju vad jag gillar och vad jag får energi av, men tydligen har jag inte funderat på det tillräckligt mycket för att säkerställa de sakerna på resande fot. Hemma bubblar jag ju över av energi mest hela tiden!

På resande fot lär jag mig hela tiden nya saker om mig själv, inser vad jag uppskattar och inte, vad jag vill ha och vad jag kan vara utan – ytterligare en häftig grej med att resa så här länge.

Vad ger dig energi?

explorista tongagiro alpine crossing

2 comments

  1. Bra funderingar! Resande är ju roligt men kan också vara väldigt tröttande. För mig är det viktigt att hinna reflektera (och blogga!) emellan alla upplevelser.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close