We got wind – kitesurf i Mui Ne!

Så, så glad – efter tre dagars väntande fick vi till sist en dag med kitesurf i Mui Ne! De föregående dagarna hade förhoppningarna grusats och vi var nära att lämna stranden efter ett par timmars väntande, badande och acroyogande. Men, 1430 pickade vinden upp!

explorista tjej kitesurfer

Vi hyrde varsin kiteutrustning och gav oss ut i 28 grader varmt hav. Det är alltid kul att testa nya grejer och jag som vanligtvis använder utrustning av RRD & Cabrinha tyckte det var kul att få testa kiten Best Roca 11. Dessutom är det grymt skönt att slippa våtdräkt & kunna surfa i bikini och inte minst –  fantastiskt, magiskt, underbart roligt att få surfa igen! 

Två timmar på brädan blev det, sedan drog regnvädret in med besked. Stormvindar, kilodroppar av kallt regn och riktigt mörka moln – snabbt upp på stranden, lämna tillbaka utrustningen och eftersom vi redan var blöta gick vi i badkläder genom ösregnet till hotellet för en varm dusch och en god middag. Bästa dagen & en grym energibooster (och grym träningsvärk idag…)!

Och för dig som funderar på kitesurf i Mui Ne – det är varmt vatten, billigt att bo (vi bodde på Mui Ne Hills Bliss) och vi hyrde Best-utrustning för 50 USD/dag och person eller 25 USD/timme (lågsäsongspris) hos kitecentret C2sky. Vattnet är choppigt med en del vågor, men inga stenar eller annat i vägen och det är inte heller särskilt långgrunt. Vinden ska vara bra på högsäsong, vet inte hur fullt det är på stranden men nu var det gott om plats. Lätt att ta sig dit med buss om man flyger till Saigon och många olika skolor som hyr ut utrustning och ger lektioner. Det blir säkerligen fler kitesurftripper till Mui Ne för min del eftersom deras högsäsong är under vår vinter, perfekt om man vill få lite surf under vintermånaderna! 

kitesurf i mui ne c2sky mui ne vietnamesisk kvinna strand acroyoga tjej kitesurfarekitesurf woman strandvagnkitesurfers kitesurf i mui ne storm mui ne

 

 

5 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close