2019 – balans, äventyr och frihet

Fem dagar in i 2019 börjar planer och tankar lägga sig och jag tänker att 2019 ska bli ett himla inspirerande år! 2018 var ett också väldigt bra år, men så här i efterhand har jag sett att för mycket ork spenderades på fel saker, vilket gjorde att energin försvann fortare än den fylldes på. Och visst är det skönt med insikter, det är först då man kan göra något åt saker.

Balans

Med 2018 i åtanke får balans vara ledordet för 2019 – ett ord som låter ganska tråkigt men egentligen är väldigt viktigt. Balans för mig innebär aktiva dagar, resor och äventyr – men också träning, lugna kvällar och mindre stress. Inte nödvändigtvis göra färre saker (åka till såna här ställen, cykla mtb i golden hour eller hänga utomhus med grymma tjejer kan man ju inte missa!) men att fokusera på det som verkligen är viktigt och se till att få tid att göra just de sakerna, istället för att sprida energin på många, och mindre viktiga, grejer.

solnedgång mtbcyklist

Vardagsäventyr

Jag vill komma ut mer, göra fler grejer på vardagar. Utomhus! Vi hade härliga dagar i Åre och även om det inte var något superväder hann vi med både vattenfallsutflykt, snöskovandring och vinterbad. Små vardagsäventyr som tillför så mycket! Vår campervan som vi byggde förra året är en superbra grej för just det här, den gör det enkelt att ta sig ut i naturen och det är precis såna grejer man ska lägga tid på!

Och jag vill ha mer kitesurf! Fler sessions, bättre utveckling, mer tid i vattnet. Så himla kul!

Träning

December var en bra träningsmånad, och så ska det fortsätta. Jag började träningsåret med en trailrun med pannlampa i förrgår, att springa på vintern är så mycket bättre än att springa på sommaren! Nu blir det fokus på konditions- och benträning inför skidresorna, och sen kommer det bli mer styrketräning framåt.

Morgonträning är också himla skönt och jag älskar att börja morgonen med att ta en powerwalk, lugn jogg eller köra lite yoga så det kommer jag definitivt att fortsätta med.

löpning alvaret

Jobb

Jag började ju ett nytt, awesome jobb i november och jag ser fram emot att fokusera och komma in i det nya. Det tar alltid ett tag innan man landar på ett ny tjänst och i ett nytt företag, men jag trivs väldigt bra och ser fram emot att lära känna mina nya kollegor bättre och hugga tag i allt vad jobbet innebär.

Med mer energi och massor av inspiration ser jag också fram emot att lägga mer tid på bloggen än vad jag har gjort det senaste halvåret, och fortsätta med frilansande i mitt egna företag. Mindre fokus på dagboksinlägg, mer fokus på inspiration, inspiration och djupare tankar. Vad sägs om det?

Ekonomi

2018 var inget drömår för börsen men jag investerar långsiktigt på 15-20 års sikt och är inte så brydd. Nergång betyder rea! Jag kommer att investera tid i att lära mig mer om aktier och investeringar inför nästa år och ta en mindre summa pengar för att göra kortsiktiga aktieköp – dels för att lära mig mer, men också för att höja intresset (månadssparande är väldigt bra, men för att höja intresset tänker jag att det är bättre att handla aktivt) och förståelsen för hur jag fungerar i aktievärldens psykologi. Spännande!

What about all the adventures, outdoor & travel? No worries, både bloggen, företagandet och livet kommer som alltid att bestå av outdoor, äventyr, upplevelser och resor – men 2019 med ledordet balans. Att lägga en bra grund för ett fritt liv med kick-ass ekonomi, en stark kropp och ett balanserat sinne – och fylla på med massor av energi från kitesurf, skidåkning, mountainbike, vardagsäventyr, inspiration och härliga människor!

Vad är ditt ledord för 2019?

11 comments

 1. Grymt upplägg, väldigt inspirerande tycker jag! Gillar att ekonomin har en plats också, det är ju en viktig faktor för att få mer frihet – oavsett om man fokuserar på lägre kostnader, sparande eller ökade intäkter.
  Gillar verkligen designen på din blogg i desktopläge – härligt att bilderna får plats!

  1. Tack! ? Ja, det är ju en viktig del med ekonomin om man vill ha frihet. Och kul att du gillade designen, inte helt klar än men typ!

 2. är så pepp på din ökade digitala närvaro. snygga nya kläder här på bloggen. följer med stort engagemang! ps. kul börsdag i fredags!!

 3. Instämmer med börsen. Skitår. Men rea nu då. ;)
  Balans skulle jag också behöva men känner stressen över att komma iväg på saker också, för att jag tycker att det är så förbannat roligt. Låter kanske konstigt med de kontrasterna i samma mening men ja, så känns det i alla fall.

  Bra ledord du har. Borde försöka tänka så också och få lite mer långsiktighet.

  1. Nej, jag förstår precis, det är ju just därför man måste ha ett ledord! Känner att jag måste bestämma mig för att verkligen ta det lugnt och tänka till på vilka grejer jag vill göra, annars blir det alldeles för mycket eftersom det är alldeles för mycket som är kul!

 4. Det låter som ett bra ledord. Jag har själv bestämt mig för att testa just det, alltså ledord för 2019. Har länge tänkt att jag borde välja något jag med, men det har liksom aldrig kommit längre än till tanken. Men nu så, jag har precis skrivit klart ett inlägg om det som ska publiceras inom kort.

 5. En sak som hjälpte mig att hitta bättre balans i balansen var att inte tänka att det måste vara exakt balans hela tiden. Det blir lättare om en ser et som en pendel som inte måste vara precis i mitten men som heller inte får pendla för mycket. Blir lättare att slappna av då än att spänna sig för att det alltid ska vara 100 % balans. Gav mig mycket att se på det på det sättet.

  1. Ja, bra tips! Tror det faller sig ganska naturligt när man har sett det en gång, jag har lärt mig tecknen på att det blir för mycket.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close