Träning & sockersug

Det där med sockersug och träning alltså – är det inte fascinerande?

hoppande tjej i träningskläder

Jag har kommit in i en dålig ovana att äta alldeles för mycket socker – helg som vardag. Lite jobbfika, lite hemmabakning och det är sjukt gott med pepparkakor framför ett gäng serieavsnitt på vardagar…. Helt kass är det!

Men visst, det är ju sådär ibland, för de flesta av oss skulle jag tro. Särskilt nu när julen närmar sig och det är glöggkvällar, adventsfika, lussekattsbakning och julgodis på jobbet.

Sen går man och tränar, fast man kanske inte alls hade lust just den dagen. För egentligen hade man betydligt mer lust att öppna en Ben & Jerrys, dra en filt över benen och läsa bloggar med tända ljus. Men iväg kommer man – och en timme senare är sockersuget helt borta.

En kopp te? Räcker alldeles utmärkt!

Kroppen är häftig, att lite träning kan ge den effekten så snabbt! Hejja kroppen!

Och du, se till att ta dig tid att träna i jul. Tänker inte skriva om julstressen i år, jag tror redan du vet att det inte är värt att stressa upp sig för att få allt perfekt – det kommer bli en awesome jul ändå!

Men jag vill ändå pusha för att inte glömma bort träningen bland alla lussekatter, marsipangrisar & pepparkakor – du slipper sötsuget och visst smakar allt så mycket bättre när man verkligen vill ha istället?

 

8 comments

 1. Gud, där satt den mitt i prick!! Precis så har det varit hela december, vill bara äta gott (och det gör jag, vardag som helg) och sitta och mysa. 4 ynka träningspass har jag fått till denna månaden än så länge och det tar emot att åka och träna. Ett tag undrade jag om det är något fel på mig, blivit lat och kanske aldrig mer vill träna. Idag gick jag på ett boxpass och satan i gatan vad det var roligt :)
  Tack för ett bra inlägg!
  Kram Cia

  1. Det är lite den tiden på året tror jag. Men det är skönt att hålla igång träningen så slipper man komma igång igen i januari.

 2. Ah, jag kände det igår. Hade ett galet sockersug efter mitt pulspass men det slutade med en kopp te på kvällen. Sedan var sötsuget borta. Har nästan upptäckt te bara i år, smakar mycket bättre efter maten dessutom kontra kaffe.

  1. Åhh, skumt att ha sockersug EFTER ett pass, det händer aldrig mig som tur är. :D Samma här, jag har varken druckit kaffe eller te men tycker te är väldigt bra att ta till på kvällen istället för något sött framför TVn.

  1. Ja, eller ganska naturligt? När kroppen används som den är gjord för att användas så får man väl sug efter vad kroppen behöver helt enkelt. Mer träning åt folket helt enkelt! :)

 3. För mig blir det istället att allt det söta ersätter maten så jag har inte ätit någon mat-mat på flera veckor. Mycket godisar här och där, lite frukt, en macka, frukost och så börjar det om igen.

  1. Ja, precis det där känner jag igen, jag gör exakt likadant. Och sen har man liksom varit alldeles för mätt under hela dagen, utan att ha ätit något vettigt…

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close