Tre jäkligt bra dåliga saker med Sverige

I’m home again – and I’m happy to be home! Jag har kommit in i julkänslan, kommit på massor av bra saker att önska mig i julklapp. Lite svårt det där med julklappar, jag gillar ju inte att man ska konsumera i onödan, men jag älskar julklappar, inslagning, listor och allt som det innebär. Min lösning på problemet är att alltid göra en tydlig (lång!) lista med saker jag önskar mig, saker jag ändå behöver köpa – och ber att få motsvarande från familjen. Då köps inga onödiga julklappar och alla blir nöjda och glada.

rosa soluppgång vintermorgon

Första dagarna i Sverige har varit härliga. Jag har varit ute och promenerat i en magisk rosa soluppgång, tagit en löptur i området och hunnit med en vända inne i Göteborgs stad när jag ändå var inne på ett möte. Hämtat upp mitt gymkort på Nordic Wellness och laddar för gymträning.

Och jag njuter för fullt! Av vardag, av mörker, av frost och av regn. Av pepparkakor, julmusik och vinter på ingång. Regn, blåst, mörker och november har aldrig gjort mig något – jag älskar alla årstider och tycker alltid att det finns så mycket charm i alla månader.

jul

Så, från Brasilien-Emmis point of view – här är tre jäkligt bra dåliga saker med Sverige!

  • Det regnar – och regnet är så himla mysigt! För man känner sig aldrig nöjdare än när man har varit ute och sprungit i regnet, tar en varm dusch och sen kan ta en kopp te och tända ljus medan dropparna slår mot rutan utanför.
  • It’s so dark – gotta love all the adventsljus! Att ta på sig en tjock jacka, vira in sig i en halsduk och ta en lång promenad utomhus. Titta på all julbelysning, se hur varmt och inbjudande det ser ut i alla hus. Och tända mängder av ljus inomhus, hur mysigt?!
  • Det är sjukt mycket folk som julhandlar…men det är ändå julkänsla. Önskelistor, tomtar, julmusik och massor av folk i rörelse på stan. Man får bara se till att inte ha bråttom, utan istället kunna sätta sig på ett café, bara titta på alla människor och insupa julstämning, ganska härligt ändå!

Vad tycker du, är höst/vintern bara tung eller hittar du också dina ljusglimtar?

vinter frost

2 comments

  1. Jag älskar vinter – mer för varje år verkar det som! Jag ogillar dock det lynniga vädret och skulle nog helst bo på snösäker plats i några månader. Tänk november i solen utomlands föjt av december-februari med riktig vinter. Vore underbart! För när snön kommer blir jag glad som ett barn.

    1. Ja, tänk vad härligt att bo nångonstans där det är vinter på riktigt och sen går det över till bra sommar på riktigt! Gärna med både hav och berg inom ett par timmars avstånd. :) Säg till om du hittar det stället!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close