Hej Marstrand!

Vad mycket det finns att se kring Göteborg egentligen! Vi har ju aldrig hängt i närområdet när, det är ju roligare att åka långt bort när man väl kan – och när man inte har så mycket tid för längre resor blir det att man hänger på samma platser. Nu med 52 miniäventyren blir det ju av att vi upptäcker nya platser häromkring vilket är skoj!

För ett par dagar sen tog vi bilen ut till Marstrand och hoppade på färjan över till ön. En ny first för Zack, åka färja, även om den färden inte varade längre än ett par minuter.

Marstrand är fint, och även om det ligger nära har jag aldrig varit ute på ön tidigare, så det var kul att ta en tur dit nu innan högsäsongen drar igång. Byn är supermysig, precis som byarna på alla andra öar omkring i skärgården.

Pittoreska hus med urgamla träfasader, blommande trädgårdar och doft av syrén överallt. Mysiga caféer, båtbryggor – och på Marstrand också fancy butiker och yacht-sällskap. Kan tänka mig att det är fullt av seglare och dyrare båtar här på sommaren, men nu var det fortfarande ganska lugnt.

Vi gick en sväng i byn, men valde snart att ta oss ut i naturen istället – förutom byn är ju hela ön obebyggd och det finns massor av fina badplatser, klippor och promenadstigar här. Med utsikt – finutsikt över hela skärgården!

Barnvagnen är ju som känt inte gjord för att gå offroad, men det funkade bra på stora delar av “naturstigen”. Vi gick genom en mysig ekskog, och fick vända innan vi kom till grottan vi tänkte titta på. På södra sidan av ön är promenadstigarna infällda bland klipporna, så galet fint att gå här med all utsikt. Sen blev et lite väl offroad för vagnen, så vi fick bära den en del av stigen som var lite väl stenig…

Stannade och gav Zack lunch with a view på vägen, brände axlarna i solen (det var ju molnigt när vi åkte!) och tog en räkmacka på ett café nere i byn innan vi rullade tillbaka mot Göteborg på seneftermiddagen. Gillar verkligen klipporna och utsikten, det karga och ruffa i den bohuslänska naturen. All in all – en mysig utflykt och perfekt för att komma ut ett par timmar!

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close