Att bara vara ute

Jag älskar att tassa ut på morgonen och sätta mig ute. Känna temperaturskillnader, andas frisk luft och titta ut över högsommargrönska. Det ger liksom ett lugn, även om det bara är precis utanför dörren.

När det regnar och är 16 grader tar jag mycket hellre på mig en tröja och en filt och sätter mig under mitt altantak än äter frukosten inomhus. För utomhus är mitt bästa. Det blåser kallt, regnet slår mot taket och små, små droppar skvätter in med vindbyarna. Jag tar med frukosten ut, läser bloggar, redigerar bilder, andas och tittar ut över trädgården. Mindfulness!

lavendel motljus skylt: Life is and adventure, enjoy it

Utomhusdelarna är det bästa med hela vårt lilla hus och med en sekatör i handen varvar jag ner efter jobbet. Klipper, rensar ogräs, binder upp rosor eller bara hänger på en solstol med en bra bok.

Att fixa en ordentlig trädgård, bygga ett altantak och ett soldäck är de bästa husbesluten. Altantaket är guld värt, dels för att kunna inreda som ett litet rum med kuddar, dynor, inredningsdetaljer och gardiner som man slipper plocka in om det regnar, och dels för att man kan använda trädgården oavsett väder. Jag är ju dessutom en av de få som älskar regn och jag skulle kunna lyssna på smattrande regn i timtal!

Nej, att fixa sig en egen liten grön oas på jorden med massor av happiness är så värt!

hus med fin trädgård och altan klätterros

5 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close