Vi åkte till våren

Maj i Åre är inte den mest spännande årstiden, så vi lämnade Åre för att byta säsong. Inte bara temporärt, utan också utrustningsmässigt – lämna skidor och hämta cykla, byta dubbdäcken på bilen till sommardäck och städa ur alla vintergrejer ur vanen och fylla vatten för sommaranvändning.

Medan liftarna stänger i Åre och snön precis börjar smälta bort grönskar det söderut, det blommar överallt och man kan cykla bland vitsippshav. Vilket är precis vad vi gjorde – fick till cykeldejt med Elna (som vi har pratat om så många gånger med aldrig fått till!) och upptäckte stigarna kring Gränna i fin kvällssol och med magisk utsikt. Cykellängtan har varit stor och det är sjukt kul att vara tillbaka på cykeln!

Just våren är nog en av sakerna som gör mig lite ambivalent kring hur jag känner om att bo i Åre. Vårvinter här är ju superhärlig, med mycket snö och långa dagar och fjäll som badar i sol. Långa längdpass i linné, toppturshäng och grillning på fjället och gogglebränna.

Men nu, i maj, är jag nöjd med skidåkning. Nu vill jag ha vår! Jag vill odla, cykla i spirande skog och ha varma kvällar. Som i söder.

Men här tåls den att väntas på, våren. För här är det brunt och grått och dammigt och grusigt just nu. Även om solen tittar fram så är vi nog en och en halv månad efter Göteborg.

Just nu är vi uppe i Åre igen, och landar i en vardag med jobb. Caféjobb, uteluncher med vänner och se säsongerna växla. Men om ett par veckor åker vi söderut igen, för kitesurf på Öland och downhill i Järvsö och vanlife däremellan!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close