Vinterdrömmar om skidresor

sponsrade inlägg samarbete everyday stories

Med jämna mellanrum går jag igenom alla mina bilder från det senaste året och tittar på allt vi har gjort – den underbara citytiden i Barcelona, grymma månaderna med kitesurfing i Tarifa och de magiska alpdagarna med galet rolig skidåkning i Serfaus. Och i tankarna är jag nästan på väg igen, för när vi kommer hem är det ju vintersäsong igen.

För vintersäsong, det betyder skidåkning! Det känns lite skumt att precis ha varit i våren på Nya Zeeland, tänka på att ni har höst där hemma, vara i ett varmt, soligt Vietnam och tänka på skidåkning. Men det är ju dags nu, dags att boka om man vill åka skidor i vinter. För min del blir det en del funderande till, men det skadar ju inte att drömma, tänka och planera lite.

Lion Alpin anordnar alpresor och på deras hemsida lionalpin.se kan man hitta massor av information om olika skidresmål till Österrike, Italien och Schweiz. Jag tycker det är superskoj att sitta och titta på olika skidorter, planera och drömma.

Eftersom jag redan har bott i Serfaus och besökt både Ischgl och Sölden lutar det åt Italien om jag tar mig iväg i vinter. Grym offpist, god mat, italienska och mysiga små torg. Monterosa hägrar…vill lära mig offpist, slipa på pisttekniken med nyinköpta Atomic Redster XTi (måste bara köpa dem först…) och njuta av värmande sol på uteserveringar med magisk utsikt.

Vart åker du i vinter?

Inlägget är skrivet i samarbete med Lion Alpin, en del av Skandinaviens största alpresebyrå.

scheidabfart serfaus tjej skidåkning explorista skiing

12 comments

      1. hehe, snökite är verkligen budget. Bränsle till Norge blir knappt en tusenlapp och stuga har vi hyrt billigt via airbnb, eftersom man vill åt vildmarken och inte skidorterna är det alltid väldigt prisvärt oavsett när på säsongen. Bra med snökite är också att det inte krävs så mycket vind eftersom det är minimalt med motstånd på skidorna. Grymt sätt att komma bort från pister, trängsel och överprisade liftkort.

  1. I veckan bokade vi några dagar uppe i Hemavan i januari, och med stor sannolikhet blir det fler resor dit eller till Kittelfjäll. Är sugen på lite mer offpist åkning, men jag är väldigt mycket rookie. Stod på skidor för första gången på riktigt förra året, åkt snowboard i typ 15 år. Men riktigt förälskad i skidåkning och längtar ihjäl mig efter snö NU! :)

      1. Hemavan är mysigt! Ganska liten by som börjar bli större genom åren jag har varit där. Ganska familjevänligt men jag har inte varit på så jätte många andra ställen i Sverige så kan inte riktigt jämföra. Men det är väldigt fint som alla andra ställen också gissar jag :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close