Vinterdrömmar

Mitt Instaflöde bubblar av vitt. Av snöbilder, perfekt manchester, av skidåkning och av berg. Jag ser så mycket fram emot vinterns äventyr, vet faktiskt inte riktigt när jag var så här skidpepp sist!

Från att ha en helt öppen vinterkalender för ett par månader sen så blev det snabbt fullbokat, och det finns så himla mycket jag vill hinna med i vinter. Här skrev jag ju om vinterns första skidresa, den som tar oss till La Plagne för en veckas friåkning i de franska Alperna med UCPA. Men att det ärv vinterns första skidresa är inte riktigt sant.

Imorgon lämnar vi Brasilien och jag har cravings för vinter. Gissa om jag ska julpynta, julbaka, lyssna på julmusik, kolla på julfilmer…älskar julen!), och redan efter nyår hoppar jag och min sambo på tåget upp till Sara i Åre. För – vi ska på lavinkurs!

Lavinkurs kanske inte låter så kul, men det ska bli superspännande. Dessutom väldigt viktigt att lära sig mer om laviner om man ska åka utanför pisten, vilket jag gör mer och mer. Två fullmatade dagar står på schemat – bra kickoff på skidsäsongen tänker jag.

I januari blir det också ett par dagar i Stöten med familjen och även om jag kommer att jobba hoppas jag på att hinna med ett par timmars skidåkning om dagen. Man får passa på när det är ljust ute tänker jag – jobba på morgonen, åka skidor mitt på dagen och jobba på eftermiddagen/kvällen igen.

Efter La Plagne blir det nog ett par lugna veckor – även om jag är supersugen på att sticka upp till Haukeliseter och snowkitea! Vi får se om det kanske blir någon spontantripp upp dit om vinden och snön vill. Sista planerade resan går till Tignes den här vintern, för mer tid i Alperna med magisk skidåkning. Och toppturande då, hur ska det hinnas med? Håller tummarna för påsken igen, och kanske någon mer helg under vårvintern!

Så yes…det blir en vinter i min smak! Mörka dagar, tända ljus och mycket skidåkning. Förhoppningsvis med massor av snö (även i Göteborg), med jul på Liseberg och med det klassiska lussekattsbaket med vännerna. Timmar på gymmet för att stärka upp skidbenen, glögg och adventsljusstakar.

See you soon Sverige, I’m coming home!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close