Hur jag hinner med alla projekt, jobb & drömmar

Ibland när jag berättar för folk om allt jag gör så får jag frågan hur jag hinner, eller orkar. Och då undrar jag själv också, hur får jag ihop allt? Jag heltidsjobbar, driver eget, bloggar. Handlar med aktier, har många intressen och tränar. Reser en massa och testar ofta nya grejer. Tar kvällskurser, lär mig nya språk och umgås med vänner & familj så mycket jag kan.

Jag är, och har alltid varit, en person med massor av bollar igång samtidigt. Och när jag inte har det, believe me – då hittar nya bollar till mig, alltid är det något igång, och det är så jag trivs med att ha det.

Mina veckor består av väldigt mycket vardagar. Inte många – utan mycket. Vardagarna för mig innehåller mycket tid att använda till bra grejer, även om de rimligtvis är lika många som alla andras. Jag träffar folk, hittar på grejer, ger mig ut. Bloggar, jobbar lite med egna projekt och tränar. När jag körde supermoto så jobbade jag först 8 timmar, sen körde jag 15 min till garaget och lastade min skåpbil full med motorcyklar och verktyg, hämtade upp min kompis och körde 30 minuter till banan för att träna ett par timmar på kvällen – sen hem igen, lasta av, duscha och äta. Ett halvdagsprojekt – på en kväll.

Förutom basalbehoven som hälsa, umgänge, träning osv. är mitt anställda jobb min första prio – det är ju något jag har valt att jobba med för att jag tycker det är himla kul, och det är ju faktiskt också det som betalar mina räkningar. Jag jobbar heltid och ser till att alltid leverera på jobbet, men är samtidigt glad att ha ett flexibelt jobb som ger mig möjlighet att pussla lite bättre nu än vad jag kunde innan.

Jag kan stiga upp tidigt och jobba undan på förmiddagen, sticka och träna på en långlunch när gymmet är tomt och sen jobba klart på eftermiddagen. Det är så min kreativitet kommer fram bäst också – jag funkar inte så bra när jag är bunden till exakta tider eller platser. Smarta jobbtankar och bra lösningar på svåra projektproblem kommer sällan när jag sitter på kontoret, de kan bubbla upp en lördag förmiddag när jag är ute och springer. Och då sätter jag mig gärna och jobbar en timme eller två, för då finns det flow!

Dreampreneur Society är ett passionerat projekt som jag verkligen brinner för, och därför känns det knappt som jobb. Det är timmar jag hade lagt på Netflix annars, och när jag och min co-founder Nathalie jobbar ihop är det mest power, pepp, happiness och mängder av inspiration. Det är tid som vi förmodligen ändå hade lagt på att träffas, men kanske gjort andra saker av. Nu gör vi istället något vi båda tycker är superkul, och som vi tror kan ge något tillbaka till alla andra, samtidigt som vi promenerar, fikar och snackar om annat.

Bloggen tar också mycket tid – och faktiskt också ganska mycket energi de dagar det finns ett “måste” att skriva, men kreativiteten är på noll. Samtidigt som den andra dagar är så himla rolig att arbeta med! Jag älskar att kunna inspirera och dela med mig av mina tankar.

Jag orkar och hinner för att jag är strukturerad – med listor, zero inbox, kalendrar och långtidsplanering. Jag jobbar effektivt när jag jobbar, och är bra på att stänga datorn och göra andra saker när jobbtimmarna är över – jag kan oftast slå work mode av och på, och när jag inte kan det så vet jag att det är för mycket. Orken kommer av att mycket av det jag gör fyller på min energi snarare än att dränera den.

Dessutom – jag har noll och inget intresse för människor som inte ger mig energi, att ha “rätt grejer” eller att göra saker bara för att. Jag sorterar bort allt i livet jag inte tycker är viktigt – allt för att ha tid och energi för de människor jag verkligen gillar, för de upplevelser som ger mig minnen för livet och för de intressen som gör att magen bubblar av happiness!

Men jo, det är klart att det kan bli för mycket, och när jag tittar runt mig är det ju som man säger: Det är människor som brinner för saker som bränner ut sig. I perioder när det blir för mycket märker jag det ofta väldigt tydligt, och tar tag i det direkt. Struntar i högintensiva aktiviteter i intensiva jobbperioder, utan kompenserar med skogspromenader och meditation. Säger nej till att boka upp dagar när jag känner att jag bara behöver vara hemma. Men det positiva överväger helt klart det negativa – och precis som jag skrev i det här inlägget om varför jag alltid är så nöjd med livet: när det inte gör det längre så slutar jag!

Hur tänker du kring detta, med att ha många projekt & jobb igång samtidigt?

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close