Vinterlängtan – hit drar vi efter USA!

Åhh vad jag längtar efter vinter. Efter kyla, varm choklad och stora snöflingor. Jag längtar efter att topptura uppför berg och åka skidor i fint puder, efter att dra ihop ett par vänner och göra upp en eld och efter att mysa inomhus med tända ljus.

Vi är ju föräldralediga fram till mitten av april tillsammans, och just nu är vi ju på världens äventyr i USA i två och en halv månad. Vi upplever och upptäcker och bara är – och vill du läsa mer om allt vi gör här så kan du klicka här (hint: Whistler, Squamish, Vancouver Island, Vancouver, Oregon…)!

Men what’s next, vad gör vi sen? Inget har ju varit bestämt, och särskilt inte med tanke på covid. Vi har haft planer på att hyra en campervan i Australien och köra längs östkusten, att hänga i Alperna eller köra Italien runt med vår van. Och hur fantastiskt det än låter (all of it!) så har inget känns riktigt lockande.

Och det bottnar sig nog i två grejer – dels att vi behöver lite enkelt liv efter att ha bott och rest i en husbil/van i över tre månader när vi kommer hem. Att konstant hitta platser att bo på, tanka, fylla på gas, tömma avloppstankar, handla mat, bestämma var vi ska åka, fylla på vatten osv. är ju lite påfrestande. Det vet nog alla som har rest länge – herregud, bara att välja restaurang i när man reser i två veckor kan ju vara jobbigt nog! (Ja jag vet, ilandsproblem. Men fortfarande jobbigt.). Så att hitta en fast plats att bo på ett par månader, i en härlig miljö och med äventyr runt hörnet kändes som en bra plan.

Explorista gravid på topptur

Men framförallt, grej nummer två – vi vill ha vinter! Vi vill vara utomhus, visa Zack snö och gå på tur på snöskor. Göra snöänglar, dricka rykande varm choklad och åka längdskidor i ett orört vinterlandskap. Så vi la ut lite krokar, och med lite hjälp har vi hittat ett hus en bit utanför Åre att hyra i två månader! Så härligt, och skönt att ha något bokat och slippa tänka på det resterande fem veckor i USA. Nu ska vi njuta av tiden här – och när vi kommer hem har vi massor att se fram emot!

På bilden ovan var vi i Funäsdalen, toppturade en fantastisk vinterdag och bara njöt (och jag var gravid i vecka 28). Nu ser jag fram emot liknande dagar, gimme snow!

Hej vinter – om sju veckor kommer vi!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close