Grym skidåkning!

Alltså, gårdagens skidåkning! Vi är inne på skiddag nummer 5 av skitmånga (!) och har börjat leta oss igenom systemet. Det hade snöat hela kvällen innan och det första jag ser när jag vaknar upp och tittar ut genom fönstret är en orange soluppgång och frostiga träd, första bilden nedan är utsikten från vår källarlägenhet (som inte är mysigast i världen men iaf har fin utsikt). Frukost, påklädning och ut i backen!

När vi kom upp med liften bjöd första backen på 10 cm heliumlätt puder och finpistad backe under det. Älskar att vara först i backen – solen på väg upp, frisk luft, helt tyst och bara en massa orörd snö under skidorna. Underbara första åk – helt magisk skidåkning!

Resten av dagen utforskade vi systemet, mestadels röda backar, Twix-pausade på väl valda ställen i solen och hittade en Crystal-toilet på en blåsig topp i Ladis. Iskalla tår fick komma ut på en fårskinnsfäll i solen medan en varm choklad fyllde på energin i trötta ben. Så skönt att bara kunna sitta i min nya merinotröja utan att frysa!

Det verkar bli plusgrader ett par dagar till men sen väntar kyla och mer snö, ska bli skönt med lite kallare väder. Här får ni en provsmakning på systemet, lovar att bombardera er med bilder framöver också!

soluppgång serfaus skidåkning puder puder explorista skidåkning puder explorista crystal-toilet ladis twix skidåkning fiss uteservering explorista-serfaus utsikt serfaus

 

12 comments

  1. Men åh vad härligt det ser ut! Vad är det för kamera du fotar med? Är på jakt efter en mindre kamera för tillfällen då jag inte orkar släpa runt på min systemkamera (typ när vi ska bestiga Kebnekaise :) ) men som fortfarande ger bra kvalitet på bilderna.

    1. Det är en Olympus TG-830, en vattentät och stöttålig kamera som håller för det mesta. Den funkar bra och är hyfsat snabb, ska skriva ett litet inlägg om den kanske? Riktigt nöjd, enda jag saknar är att kunna fota i RAW men jag är också så sjukt petig med detaljskärpa på mina bilder. Tror ingen vattentät/stöttålig kamera går att fota i RAW med.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close