Vi slog världsrekord i kitesurfing!

För en dryg vecka sedan slog vi ett Guinness world record i kitesurfing – vi var 596 kitesurfare som åkte över 1,7 km downwind tillsammans!

Explorista Cumbuco kite parade

När vi fick höra talas om eventet “Kite parade” – och att det skulle vara i Cumbuco under den tiden vi var här – var det klart att vi skulle signa upp! Målet var delvis att vi skulle få ihop 500 kiteare och slå ett världsrekord – men framförallt också att uppmärksamma den globala nerskräpningen i våra hav och vår natur.

Det var Winds for Future som anordnade hela eventet och det var fem startplatser utmed en 500 m lång sträcka – en kite har ju 25 meter linor och det var många kitesurfare som skulle ge sig iväg samtidigt!

Kite cabana

Dagen började med regn, molnighet och ingen vind – en av de få dagarna det inte blåser här i Cumbuco och jag tror att alla var lite oroliga (jag menar, vad är oddsen att det inte skulle vara vind den här dagen när det blåser som en maskin här varje dag annars!) – men starttiden var satt till kl 13 och det ordnade upp sig lagom till start.

Cumbuco kite parade - svenskarna Emmi & Philip

Jag tänkte att det skulle vara galet kaotiskt med alla kiteare ute på vattnet samtidigt – men det gick ganska bra. En vanlig juli-dag i Tarifa är betydligt värre! Mest män – men också en hel del tjejer (och barn – finns så många galet duktiga kids här!) och dessutom ett gäng pro riders som ställe upp. Jag gav mig ut i vattnet först, Philip kom 5-10 minuter senare och när startsignalen löd så gav vi oss av längs med stranden – så himla kul att köra ihop och gå i mål tillsammans.

En himla rolig dag – och till slut blev vi 596 kitesurfare som slog det tidigare världsrekordet, woohoo! Här är lite bilder från dagen!

explorista Kumbuco kite parade Cumbuco kite parade - svenskarna Emmi & Philip kids kiteparade Cumbuco kite parade - svenskarna Emmi & Philip

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close