Volontärarbete

Lär barn engelska i byar på landsbygden i Nepal, bygg en hemsida åt ett surfföretag i Spanien eller hjälp till att sköta djuren och renovera en gård i Frankrike?

workaway.info screendump

Är väldigt, väldigt mycket inne på resor för tillfället och har tusen idéer och drömmar jag vill uppfylla! En av dem är att jobba som volontär, gärna med djur eller människor på något häftigt ställe i världen. Vem har inte drömt om det?

När jag har tittat på volontärarbete innan har det varit förknippat med förmedlingar, dyra avgifter m.m. – så dyrt att det nästan har blivit lika dyrt eller dyrare än att bara resa runt. Och då väljer iaf jag bort att volontära, och istället resa och upptäcka en massa även om volontärarbetet förmodligen ger mycket på andra plan.

Läste på Nomadic Matt om en kille som reste för 10 USD/dag och som länkade till en sida för volontärarbete, workaway.info. Var tvungen att spana in och blev sittande – så här ska det ju vara att volontärarbeta! Inga kostnader, inga tvång men möjlighet att hjälpa till och få t.ex. boende och mat betalt som tack. Smidigt och enkelt, fullt med valmöjligheter!

Jag har ingen erfarenhet av sidan och inlägget är inte sponsrat på något sätt, men med host rating, feedback, reply rate & reply times och massa information och bilder om varje företag som söker volontärer så verkar det seriöst. Och jag förstår naturligtvis att de stora organisationerna för volontärarbete kanske erbjuder en annan säkerhet som bakgrundskoll på företagen man jobbar för, försäkringar, enkelhet etc, men det är inte den typen av volontärarbete jag söker.

Nomadicmatt.com förresten, en riktigt bra sida med reseguider som inkluderar priser, vad som finns att göra, hitta boende, att ta sig runt, boende osv. för massor av resmål och länder runt om i världen. Värt en titt om du ska ut och resa.

Ska du med och när åker vi?!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close