Barnfrågor om att reseblogga – en lista

Hittade en rolig lista hos resfredag.se jag tänkte hänga på, ett gäng frågor hon fick av sina barn. Och barn ställer ju så härliga, raka frågor! Nu är jag ju inte en fullfjädrad resebloggare, men bloggen tar ju onekligen lätt den rollen när man bor och flyttar runt på flera platser utomlands.

explorista utsikt hav

# 1. Varför gillar du att resa så mycket?

 

Jag har rest med mina föräldrar sedan jag föddes, skidsemestrar, Sverigesemestrar, utomlands. Outdoorliv, charter och bilsemestrar. Tält och hotell, kajak och flyg – och jag har alltid älskat att resa! Nu när jag har en egen inkomst går stora delar av den till resor, äventyr och upplevelser.

Möta nya människor, se olika platser på jorden. Utvecklas, uppleva olika kulturer och skapa mängder av minnen!

# 2. Vad gjorde dig till en resebloggare?

Jag bloggar ju inte bara om resor – men en stor del av det jag håller på med är just resor. Vanligtvis är det mer träning i bloggen, nu när jag bor utomlands är det mer resor.

# 3. Hur gammal var du på din första resa och vart reste du?

Åhh, jag har rest så länge jag kan minnas och säkerligen tidigare än så. Mycket Europasemestrar i bil och många besökta länder redan som 3 till 5-år gammal. Skidåkning på vintrarna och var alltid ute mycket i naturen – fågelskådning, korvgrillning, tältande, blåbärsplockning och kanotpaddlings-helger.

# 4. Vilka länder vill du åka till som du inte har varit i?

Mongoliet för hästarna och det vilda landskapet, Island för ridning, motorcykel och natur, Kanada för naturen, Kenya för djuren och kulturen, Australien för människor och camper vans. Och så galet många fler länder!

# 5. Om du ser ett stjärnfall, vilken resa skulle du önska dig?

Jag skulle vilja köra motorcykel genom Asien, jag skulle vilja se Svalbard och jag skulle vilja besöka Antarktis!

# 6. Gillar du att åka båt till länder, du flyger ju ofta?

Nja, jag blir smått sjösjuk och tycker att båtar är lite väl långsamma, flyger hellre men tycker också att det kan vara roligt ibland att ta en båttur i städer och så.

# 7. Gillar du böcker om världen, vilka är dina favoriter?

ShantaramNew Delhi – Borås: den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till Sverige för kärlekens skull och Eat, Pray, Love är favoriter. Tycker det är svårt att hitta bra böcker om världen och resor.

8. Skulle du vilja bo i något annat land än Sverige och i så fall vilket?

Bor ju i spanska Tarifa nu, bodde i Barcelona i höstas och Österrike i vintras. Skulle nog kunna tänka mig att bo i Argentina, Chile, Kanada, USA och kanske Nya Zeeland eller Australien också. Men jag gillar verkligen Sverige och skulle nog ha svårt att lämna Sverige helt.

# 9. Är du någonsin rädd när du flyger?

Sällan, men kraftig turbulens är aldrig kul.

# 10. Vill du åka till vilket land som helst, även farliga med snö och is?

Krigshärjade länder och länder med stora faror för resenärer såsom vissa länder i Sydamerika med stor knarkhandel undviker jag. Reser gärna och upptäcker gärna, men jag har alltid huvudet med mig.

# 11. Är du avundsjuk på andra bloggare någon gång?

Nej, jag blir bara inspirerad! Älskar att läsa bloggar om allt ifrån resor till aktiehandel, trädgård till träning och inredning till actionsport. Finns ju massor av inspirerande människor som gör fantastiskt innehåll och tycker det är superkul att ha möjlighet att ta del av det!

# 12. När tror du att du kommer att sluta resa, kommer du bli för gammal?

Jag kommer resa så länge och så mycket jag kan. Nu reser jag på ett sätt, om jag får barn eller när jag blir pensionär kommer det säkert bli annorlunda. Resa kan man alltid göra, men man får anpassa resandet så att det fungerar.

4 comments

  1. Kul att läsa dina svar! :) Mongoliet, Kenya och Island kan vi varmt rekommendera! (Även om vi just idag skriver om en obehaglig upplevelse i kenya, men vi har varit till baka efter det ;)) Kanada drömmer vi också om!

  2. Jag tipsar genast om boken “As I walked out one midsummar morning” av Laurie Lee. Det är en biografi skriven av en engelsman som går från England till Spanien på 30-talet. Han hamnade i Almunecar, inte så långt i från där du är, och det finns fortfarande en staty till hans minne där. En väldigt mysig bok.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close