Hur kan jag ha missat vackra Danmark?! – del 2

Efter en vecka i västra Jylland & en sväng i Tyskland körde vi vidare till Århus, parkerade Van the van i hamnen och lastade av våra mountainbikes. Precis som alla danska städer var Århus en pärla i cykelhänseende och vi cyklade runt, åt hamburgare på the Shack, tog ett glas vin och tittade på nyaste Mission Impossible på bio – en mysig kväll helt enkelt!

flensburg gågata flensburg fina hus skor hängande i telefonlina århus by night

Vi bestämde oss för att köra över broarna hem och vår icke-avbokningsbara färjebiljett hem från Rostock fick helt enkelt vara. Både Fyn & Själland är superfina, och under hela vår resa bodde vi på magiska ställen.

Med lite hjälp från appen Park4Night hittade vi grymma platser att parkera vanen på – med första parkett till magiska solnedgångar, avskiljda så skogsdungar där solen skiner genom bladverket eller 10 meter från vattenbrynet på en strand. Älskar lugnet av att bo så nära naturen!

solnedgång strand solnedgång och campervan solnedgång och campervan

Sista stoppet i Danmark blev Köpenhamn, där vi också cyklade runt i strålande sol och 30 graders värme. Ströget, Nyhavn, Kristiania och Reffen street food festival, sjukt häftigt ställe men det är värt ett eget inlägg! Vid 22-tiden lämnade vi CPH, körde vi över bron och åkte till Falsterbo/Skanör för att spendera natten.

nyhavn köpenhamn

kitesurf danmark ringköbing

vägbutik danmark med grönsaker

utsikt från campervan

Regnet hängde i luften och åskan mullrade över Köpenhamn, och någon timme senare vräkte regnet ner, åskan var precis över bilen och blixtarna slog ner i havet ett par hundra meter utanför stranden där vi hade parkerat. Så himla mysigt, och fick somna till tunga regndroppar i mängder mot biltaket!

smilies på höbalar

kitesurftjej

habo ljung kitesurf

kitesurftjej

Sista stoppet för resan blev kitesurf i Lomma på Habo Ljung, en familjekväll med middag i Hjärup och en dags kiteande i Landskrona innan vi rullade hemåt för att hämta monsterna från katthotellet. En fantastisk resa på alla sätt och sjukt roligt att efter en månads byggade få använda campervanen på riktigt!

Hur har din sommar varit, vilken blev din favoritplats i sommar?

4 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close