Montjuic, berget mitt i Barcelona. Löparstigar, kuperat och botaniska trädgårdar. Gamla fästningar, superfin utsikt och OS-byn som byggdes för Olympiska spelen i Barcelona 1992. Till Montjuic tar man bussen eller linbanan, för att sedan ströva runt flera timmar i grönområdet och andas. Eller varför inte cykla upp? Blev helt klart cykelsugen, finns fina mountainbikestigar här!

Det tar bara 20 minuter att ta sig hemifrån till Montjuic, så en solig dag i höstas åkte vi hit för dagsvandring och picknick. Gick vilse när vi försökte hitta ingången till Botaniska trädgården, åkte branta ruschbanor. Tittade på slott och njöt av utsikten, solen och av att bara vara. Happiness!

Det är de små vardagsäventyren som är de bästa, håller ni inte med?

funicular till montjuic cyklar os-byn i barcelona skylt söt hund murgröna stentrappa utsikt över barcelona promenad grön vägg mur och trädgård kaffe skor och vatten utsikt över barcelona ödla slott montjuic montjuic castell

6 Comments

  1. Vilka härliga bilder. Många sköna vyer. Om du gillar bra utsikter och vyer så får du inte missa Barcelonas takbarer.

  2. Montjuic har jag bara läst om i “Ängelns lek” av Carlos Ruiz Zafon. Sååå himla underbar bok! Men nu kan jag tänka mig att besöka stället också efter att ha sett dina bilder.

    • Emmi

      Åhh, den har jag inte läst, ska kolla upp! Det är fint, härligt med en grön park nära stan att traska runt i. Vi kommer hem vid årsskiftet 16/17 har vi tänkt!

  3. Pingback: Detta får du inte missa i Barcelona! - ExploristaExplorista

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.