Jul & nyår med en outdoortouch

2019 hörni – dags att göra ytterligare ett år fantastiskt! Jag kommer vänta ett par dagar med att publicera ett inlägg om mål och planer för 2019, det finns många tankar men jag vill få lite tid att fundera och landa vad som verkligen är viktigt och vad som blir fokus för 2019. Men att året ska gå i äventyrens och aktivitetens tecken är nog ingen som blir förvånad över?

skidåkare i liften

Lördagen innan jul packade vi bilen full med outdoorprylar, skidor, kitegrejer och katter och begav oss iväg mot en vintrigare jul. Det är andra året i rad vi åker till Lofsdalen över jul och jag gillar verkligen traditionen att komma iväg och få spendera julen i naturen, ihop med familjen och med aktiva dagar.

lofsdalen berget

Det blev tidiga skiddagar, frusna tår, härliga åk och slöa eftermiddagar i underställ. Bastu, god mat och sällskapsspel med familjen. Har du inte testat Catan (eller Settlers of Catan som det också kallas) så är det ett starkt tips, det var skidresans mest spelade spel – ganska enkla regler men också mycket strategi, dealande och planerande. Bonanza har varit favoriten tidigare år, ett himla roligt och annorlunda strategikortspel med mycket diskussioner, deals och heliga löften mellan alla spelare.

lofsdalen pist

Lördagen efter vände familjen hemåt och vi rullade vidare mot Åre för att hänga och fira nyår med Sara, Danny och Katta. Regnet som mötte oss i Åre byttes snart ut mot snö och även om vädret var lite sisådär under de kommande dagarna hade vi en supervecka.

explorista tännforsen

Dagarna i Åre har spenderats med sovmorgonar, långa frukostar, outdooräventyr och härliga samtal om allt från life design, 2019-mål och frihet i alla former. Vi åkte vi på en utflykt till Tännforsen, ett mysigt utflyktsmål i närheten av Åre. Vattenfall i fruset tillstånd är så himla fina och det blev mycket fotande, som sig bör med tre bloggerskor i ett content-vänligt område.

katta vid vattenfallet

Vi var också ute på en snöskovandring i en Ullådal full med snöblandat regn på nyårsaftons förmidag, så kul att testa på snöskor vilket jag inte har gjort tidigare. (Ett tips, gå inte baklänges om du inte har en stark önskan att ramla…!).

Dessutom kickade vi av nya året med ett vinterbad i Tegeforsen, grillade kanelbullar, rabarberglögg och eld ihop med Katrin och hennes vän Lotta innan vi gav oss tillbaka hemåt för kvällsfirandet. Danny är en grym kock och hade satt ihop en magisk nyårsmeny av vilt, champagne, julsmaker och fräscht grönt.

vinterbad i tännforsen explorista och bucketlife

Det är härligt att hänga med likasinnade och huvudet bubblar av motivation och inspiration för 2019 – inte bara för livet men också för bloggen och här kommer det nog hända en hel del grejer i januari, stay tuned!

Hur har ditt nyår varit?

eld

5 comments

  1. Grymma dagar, så väldigt kul att ses igen! Tycker inte vi väntar två år till nästa häng :) Och vad coola vi ser ut i nollgradigt vatten. “Här hänger vi o snackar avslappnat” typ. Haha!

    1. Haha, eller hur! Men bilder ljuger väl inte? :D Ja, himla kul att ses igen, känner mig supermotiverad att dra igång bloggen mer och bubblar av inspiration. Tack för en superhelg, får boka in mer häng fram i vår!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close