8 km & hur går Challenge21k?

Lördagens 8 km av sammanhängande löpning i 6:40-tempo blev något av en milstolpe, för äntligen känns det som halvmaran faktiskt är möjlig! Hejja!

vaktelhund

Fyra veckor av Challenge21k har gått och min väg mot halvmaran har 10 veckor kvar. Det var en svajig start att gå från 0 och börja med en veckas träning, för att sedan fortsätta med en dyngförkylning som ställde in vecka två och en veckas skidresa till Alperna utan löpning vecka 3.

Det kändes segt och långt bort att springa en halvmara om tio veckor i början av förra veckan, men efter att ha lyckats springa först 5 km i 6:30-tempo och sedan 8 km i 6:40-tempo så kom hoppet tillbaka.

härlanda tjärn snö

Jag kan inte komma ihåg när jag sprang 8 km i ett sträck sist, så det var en milstolpe att bara lyckas med det, och dessutom hålla ett tempo som är över mitt bekväma. Häng gärna med på resan på @explorista_se!

ankpromenadspår i snön

Upplägget på träningsprogrammet

Programmet började med löpning och gång i två veckor, sedan började sammanhängande löpning. Vi har kört tre pass i veckan med lite olika inriktning, och denna vecka blir första veckan med fyra pass:

  • 5 km distans + styrketräning
  • Tröskelpass (2,5 km uppvärmning, dynamisk rörlighet, 2×60 m koordinationspass och sedan 2×10 min på 6:00-6:10-tempo med 2 minuter lugn jogg eller gång emellan.
  • 4 km lugn jogg
  • 10 km distans med gående drickpaus var 15-20 minut

härlanda tjärn

Helgen i övrigt bjöd på World tour of the world med Johan Glans, en sjukt rolig stand-up-show som helt klart förgyllde fredagskvällen och fyllde veckans skrattkvot, och häng med brorsan & hans tjej som kom hit i lördags och stannade över till igår.

Härligt sällskap, vintrig skogspromenad, brädspel, träning, hundmys & sovmorgon – så som helger ska spenderas!

tjej

spegling

härlanda tjärn

3 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close