2 dagar kvar till Tjejmilen21k

Två dagar kvar till Tjejmilen 21k och målet i Challenge21-utmaningen. Imorgon tar vi tåget upp till Stockholm, preppar med bra mat, skönt hotellhäng på Scandic Downtown Camper, vila och middag hos vänner.

På lördag går starten vid 12:05 och som det ser ut nu är det strålande sol och 13-15 grader på schemat – låter som en perfekt dag för min första löpartävling!

explorista löpare

Sämre är ju att jag drog på mig benhinneinflammation efter att ha sprungit 16 km, och därav inte har sprungit på 2,5 veckor… Men vila sig i form kallas väl formtoppning, eller?

Nej, skämt åsido, det har blivit fyra spinningpass och en del gymmande de senaste veckorna så lite har jag lyckats hålla igång. Hade gärna kört mer spinning, men det har också gett smärta i benen och jag har inte riktigt vågat köra på så hårt som jag hade velat.

Min måltid är satt på 2:10 (6.30-tempo), men det egentliga målet är att ta mig runt springande – oavsett om det blir 2:10 eller 2:40. Strategin blir att hålla ett tempo som känns bra i början, troligtvis runt 6:15-6:20 och sedan köra på i det tempot så länge det funkar och om jag behöver, sänka tempot i slutet om det behövs. Den strategin tog mig genom 16 km för 2,5 veckor sedan i 6:15-tempo så den borde hålla nu med, även om tempot blir lägre.

Det blir lurar i öronen, långa tights och troligen t-shirt, Garmin Forerunner 235 på armen och en himla massa pepp innanför pannbenet – wish me luck!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close