Annok – ny skidjacka från Dope/Ridestore

Reklamsamarbete med Ridestore

Jag antar att det inte bara är jag som ser fram emot vintern? Jag längtar efter långa dagar i skidbacken, fluffigt puder och krispig vinterluft – därför blev jag extra glad när Ridestore hörde av sig och undrade om jag var sugen på att testa deras skidkläder. Valet föll på Dope Annok Faux fur som är en anorak-skidjacka – skön jacka med annorlunda design, bra ventilation & härlig huva med plats för hjälm.

Dope Annok Faux fur burgundy explorista i skidjacka från ridestore

Och färgen, så himla snygg! Den heter burgundy, men om du vill vara lite mer neutral finns jackan också i svart. Jag som är 172 cm / 65 kg provade först en storlek M eftersom det oftast brukar funka bäst, men S passade bättre då armarna blev så himla långa på mediumen. Jackan är lite längre, går precis nedanför rumpan med bra längd på ärmarna och något mer baggy i stilen.

I midjan finns en dragsko bak, och du kan också dra åt jackan längst ner. Jackan har två långa dragkedjor som kan öppnas antingen uppifrån och således ventilera under armarna och i sidorna, eller nedifrån så att du får mer space för benen om du gillar att hänga i parken och hoppa.

Jag kan sakna ett snöskyddande nät under dragkedjorna under armarna, och ett snölås – men å andra sidan är det är ingen jacka gjord för långa puderåk utan snarare för långa dagar i parken eller pisten.

Dope Annok Faux fur burgundy Dope Annok Faux fur burgundy explorista

På magen finns en stor ficka som är genomgående från sida till sida, så skönt att kunna värma händerna här. Fickan är låsbar med dragkedjor från båda sidor. På insidan av jackan finns också en låsbar ficka, och på vänster arm finns ytterligare två fickor med dragkedjor.

Huvan, som är stor nog för att passa över en hjälm, har en dragsko fram och en velcro-lösning bak som gör att huvan passar lagom även när du inte har hjälm under. I armarna finns tjocka muffar som går hela vägen över händerna med ett hål för tummen, riktigt skönt! Låtsaspälsen går att ta bort.

Jackan är ju en anorak, d.v.s. du drar den över huvudet, ,men den är lätt att få av och på. I halsen finns en dragkedja som gör att den är lätt att få på och skapar plats för en halsduk, men bakom dragkedjan finns tyg så att du ändå är skyddad mot snö, regn och vind. Smart lösning!

Dope Annok Faux Fur är vind- och vattentät med tejpade sömmar, 15 000 mm/g vind- och vattenpelare och med miljövänlig DWR-behandling. Så kom igen nu vintern – nu vill vi ha snö, minusgrader och skidåkning i massor!

dragkedja i halsen genomgående fickor på magenlånga dragkedjor i sidan öppningsbara dragkedjor på sida för ventilation handvärmare dope skiwear

4 comments

  1. Såååå snygg!!! Måste ha en, men nu är de tyvärr slut, så jag står på bevakningslista :-) Den färgen du har har jag inte alls sett på deras sida. Jag har köpt de lila-rosa camo-byxornarna och hade gärna haft en rosa jacka till, men det får bli svart :-)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close