Video from a kitesurfing day

Älskar hösten, och alla underbara höststormar! Precis innan vi stack iväg till Grekland passade vi på att sticka iväg en sväng med campervanen: visserligen bara en natt men ändå två dagar fyllda med strålande sol, prosecco, västkustvind, höstoutdoor och kitesurf!

Man drar sig lätt för att kitesurfa när det börjar bli höst, men det är verkligen inga problem. Med en 5/3mm tjock våtdräkt, handskar och skor funkar det bra – det är fortfarande runt 10 grader i vattnet. Ett par grader kallare och det är dags att ta fram huvan, men än så länge är det varmt och skönt så fort man kommer ut i vattnet. Sen ombytandet är ju en annan sak, men det funkar också bra i sol och lä från vanen!

Vi köpte precis en ny kite, en North Dice 10, så jag håller tummarna för fler soliga dagar med bra vind! Fram till nyår är det helt ok att kitesurfa, sen kanske det blir lite för kyligt med risk för att utrustningen fryser i den kalla vinden och då blir riskerna lite för höga för att utrustningens säkerhetsfunktioner fryser fast och att man i en nödsituation inte kan använda dem.

Men det är ju länge kvar till jul och nyår, eller hur?

kitetjej sillvik kitesurf kitesurftjej campervan hav sillvik kitesurf

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close