Mountainbike på Isaberg

Isaberg – vilket grymt ställe för alla som gillar mountainbike!

Jag, min sambo och en kompis drog till Isaberg för ett tag sen, som ligger i Hestra i Småland. Det lät ju helt klart lovande med 10 MTB-leder, XC-bana m.m. och förväntningarna var höga.

Väl framme lastar vi av, sambon hyr en cykel och vi bestämmer oss för att rulla iväg längst röda banan, 7,8 km medelsvår bana med 171 höjdmeter. Efter 1,5 km uppförsbacke kämpar mitt pannben mot konditionen, men sedan rullar det utför. Kuperat, mest större stigar, grusväg. När vi kom tillbaka till centret vid Isaberg konstaterade vi alla att det var lite väl lättcyklat och inte riktigt vad vi hade tänkt oss.

Nästa sväng fick bli rosa bana, en lätt 3,8 km skogsstigsbana med 21 höjdmeter. Förstår inte riktigt graderingarna, för de verkade inte ha så mycket med svårighet att göra. Den här banan var roligare, tightare och mer teknisk. Riktigt skoj, även om tekniken tappades ju tröttare jag blev – fortfarande nybörjare på det här… En välbehövd lunch senare var

Medelsvår grön bana på 1,5 km var riktigt rolig! Stigningar, rötter, sten, spångar, doserade svängar, pump track, hopp. Rolig teknikträning och lagom knixigt med ett härligt avslut i XC-banan.

Jag avslutade med 3,9 km gula banan som betecknas som svår. Riktigt, riktigt roligt – jag älskar det tekniska! Korta uppförsbackar, snäva kurvor, smala passager, rötter och stenar. Fun stuff – läs mer om mountainbike på Isaberg här.

emmi mountainbike mountainbike mountainbike isaberg mountainbike isaberg mountainbike scott scale 70 isaberg mountainbike tjej mountainbike mountainbike trek mountainbike mountainbike mountainbike isaberg mountainbike

Bilderna jag är med på är fotade av Peter.

 

6 comments

  1. Isaberg är så himla roligt! Jag tror inte färgerna har så mycket med graderingen att göra, och jag tyckte själv att graderingen var lågt satt… Men det är klart, ett ställe som hyr ut cyklar till nybörjare måste kanske köra på säkra kort! Himla härliga bilder dessutom <3

    1. Nej, den var lite konstigt satt. De kanske har tagit med att det är väldigt många höjdmeter, därför är en svår medans en annan är lätt?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close