Bilder från ridresa genom vilda western & Arizona!

arizona solnedgång häst

Resor! Jag älskar att resa och delar gärna med mig av mina resor. Den här gången delar jag med mig av min ridresa i Arizona, USA, vilda western på riktigt. Här finns Lucky Luke-kaktusar, guldgrävarstigar och skallerormar. Öken, röda berg och vidsträcka vyer. En tvåveckors långritt med utgångspunkt i Tucson. Vi bodde i tält, åt utomhus, duschade i hästtrailern och bytte tältplats i princip varje natt.

flod arizonaridresa arizonasoluppgång arizona tältödla

Vi startade varje dag med att vakna upp till färdig varm choklad innan den stora frukosten, för att sedan fixa i ordning hästarna för dagens ritt. Vår kompanjoner på resan var araber, quarters, Tennessee walking horses, Missouri fox trotters och diverse andra, uthålliga raser – alla i fin kondition och välskötta. Många av dem var femgångare och hade förutom skritt, trav och galopp också passgång och fox trot. Första dagen provred vi olika hästar och fick välja en följeslagare som vi sedan hade resten av resan.

Hela dagarna spenderades i sadeln, vi red ungefär 8 timmar och flertalet mil i blandade gångarter genom skog, stäpp och öken, över berg & branta passager och korsade floder. Fika, vatten och lunch packades i sadelväskorna på westernsadlarna och åts längs vägen. När vi på kvällarna kom fram till dagens boplats var tälten uppsatta, maten serverad och varmduschen klar i hästtransporten.

häst tält arizona cowboy arizona view häst arizona

November i Arizona kan innebära vad som helst. Vi hade ner mot 5 minusgrader på natten inne i tältet när vi bodde på höjd, snöblandat regn någon dag och soligt linne-väder en annan. En dag hade vi superväder och badade med hästarna i en flod, andra satt vi och frös runt lägerelden. Som alltid i vildmarken är det bäst att vara utrustad för allt.

Jag bokade via hiddentrails.com, men jag vet att svenska arrangörer bokar samma resa. Ta gärna med en vän, mitt smolk i bägaren var just att jag reste själv och att resten av gruppen, förutom en fransyska, enbart pratade tyska vilket då även guiden gjorde till större delen av tiden. I övrigt var det en fantastisk resa och ett perfekt sätt att uppleva vilda western på!

galopp hästarskylt skallerorm saguarokaktus arizona sign dutchmans trail

13 comments

  1. Tack för ett superbra tips till kommande äventyrslistan! Verkar vara en riktigt härlig resa. Håller med om att ta med en kompis, samma sak hände mig på min första veckoridtur på Island. Alla utom jag kunde tyska så guiden pratade nästa bara på tyska….förutom när jag då och då påtalade att jag inte förstod :( Nästa gång åkte jag med kompisar…

    1. Ja, det är mindre roligt då… Tänkte att “ridresa i USA, då borde ju alla kunna engelska”, men så bra var det ju inte. Men utöver det var det en fantastisk resa! :D Island låter så kul, det står på min lista!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close