Hur kan jag ha missat vackra Danmark?! – del 1

Vem hade kunnat ana att Danmark var så himla fint? Dansk design, oändliga sanddynor & milsvida stränder. Sjukt många mysiga små byar, grönsaksshopping från gårdarna utmed vägarna och fantastisk kitesurf!

utsikt från campervan

Vi tog vår nybyggda campervan till Stena-terminalen i Göteborg och färjan över till Fredrikshavn. Vårt första stopp var Skagen, jag har aldrig varit här innan men det var himla mysigt! Fina små butiker, goda smörrebröd, sol & turister i massor. Vi körde vidare ut mot Grenen, där de två haven möts, och tog en lång barfotapromenad på stranden.

skagen hav

fina rosa blommor

skagen

Planen för resan var att följa Jyllands västkust ner mot Tyskland & Holland för kitesurf & mountainbike, och stanna där det passade – men redan första dagen fick bli en avstickare till östra Jylland för en dags kitesurf innan vi åkte väst igen.

Vi besökte surfparadiset Klitmöller – dock utan varken vind eller vågor, men med sol & 30 grader funkade det rätt bra ändå!

magisk solnedgång jylland

Danmark bjöd på oväntat bra mountainbikespår och eftersom vinden inte ville så valde vi att cykla en 11 km-slinga i Thy nationalpark, svettigt med sjukt kul & vackert! Vi kollade läget i Ringköbing & Hvide sande, men fortsatte sedan söderut mot Tyskland & Holland.

campervan packning mountainbike thy nationalpark danmark campervan kitesurf

Körde över tyska gränsen, fortsatte i ett par timmar och fastnade i en 2.5 km lång kö till 20-minutersfärjan i Glückstadt. Tittade på vindprognosen för Holland, tittade på varandra och vände mitt i kön och körde tillbaka mot Danmark.

Att lägga en hel campervansemester på att köra bil var inget någon av oss ville göra, och när Holland inte ville ge oss någon vind samtidigt som Danmark lovade blåsigt väder var det ett enkelt val. Helt klart en av fördelarna med van, att inte behöva planera & boka utan ta dagen som den kommer!

explorista kitesurftjej solnedgång och gräs i kontrast campervan fin campingplats jylland strand

Vi bestämde oss efter en stunds körande att ta vägen via tyska gränsstaden Flensburg, vi hade hört att den skulle vara fin och tänkte att en stadsnatt med restaurangbesök var precis vad vi behövde! Oväntat fin stad som ligger precis vid en havsvik, supermysigt att bara strosa runt och äta middag på en italiensk restaurang på en mysig innergård medan sommarvärmen sakta blev kvällsljummen.

Hvide sande igen – denna mysiga lilla ort som ligger precis på en landtunga mellan havet och en stor lagun, alltså onshore-vind så fort det blåser och precis det man som kitesurfare vill ha. Skönt häng med massor av surfare, vacker natur och bra vind & vågor!

Del två kommer på söndag – Århus, Fyn & Själland, Köpenhamn & Skåne!

campervan ställplats hvide sande kitesurf hav hvide sande danmark solnedgång över sanddynor

 

7 comments

  1. Vi har besök lite av den danska kusten och håller med om att det är otroligt vacker! Säker perfekt för att vara aktiv också, men det har inte vi varit! :-D

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close