Fin Ölandshelg & långhelg i vanen

Ytterligare en helg på Öland, bland får och fika, sol och vind. Och ordentlig vanpremiär! Visst har vi har någon natt i vanen innan i år (förutom vår topptursresa vid nyår!), men nu blev det en riktig långhelg (och dessutom första resan med en fem veckor gammal baby i vanen).

I onsdags förra veckan rullade vi österut och med en natt på vägen så kom vi till ett soligt Öland i torsdags. Även om jag vet att de flesta åker norrut på ön så gillar jag verkligen södra Öland. Det vilda landskapet, lugnet och alla vackra platser. Här hade jag ett par magiska dagar själv i vanen med Zoe, och förra hösten köpte vi öländska pumpor i alla färger en ruggig oktoberhelg förra året.

Den här helgen blev precis som vi ville – med familjehäng, fågelskådning och utomhusfika under stora gamla träd. Vi fick mysiga vankvällar när regnet droppade mot taket, och sovmorgonar när vi hämtade upp Ballerinakex till sängen, myste med Zack mellan oss under täcket och kollade på avsnitt på svtplay.

Missa inte det här om du ska till Öland!

Det finns många fina platser att stå på med vanen på Öland, och massor att fina platser att besöka.

Södra udden med sina lösgående kor och kalvar, får och lamm, stora fågelskyddsområden och Långe Jan-fyren är en självklarhet, men åker du dit villl jag också tipsa om Södra och Norra lunden där det finns mysiga promenader i glesa skogar.

Nunnedalen lite längre norrut är häftigt, här promenerar du i trädtoppshöjd på en vall och det känns som man är i ett annat land.

Alvaret är också ett måste att besöka, ta valfri väg som korsar södra delen av ön och du hittar Alvaret på både höger och vänster sida, med parkeringsplatser och vandringsleder överallt. Ett alvar består av flacka hällmarker på hård kalkbergrund som endast finns på några ställen i världen, och Öland är ett av dem. Jag älskar den vilda känslan här, och det är perfekt att bara ge sig ut och springa här – platt, öppet och med härlig luft!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close