Bilder från helgen – Cádiz, Jerez & MotoGP

solnedgång cadiz

Jag måste ju berätta lite om helgen! I lördags tog vi sväng till Jerez, hästarnas stad, där vi åt kvick lunch och hann se både Kungliga ridskolan och ett gäng bodegor (Jerez är ju världskända för sin sherry – ringer Osborne eller Tio Pepe några klockor?) innan bilen bar oss vidare ut till motorbanan där vi njöt av solen. Vi hade ju bokat biljetter till motorcykel/roadracing-tävlingen MotoGP och passade på att göra det till en weekend med övernattning i Cádiz.

Och Cádiz förresten, en sån liten juvel! Det är en mysig liten stad som sjuder av liv och ligger längst ute på en udde i Atlanten, på Spaniens västkust längst nere i söder. Vi bodde på ett litet vandrarhem mitt i stan och njöt av superfin solnedgång och middag på stan innan vi tog en tidig (med Spanienmått) kväll och vi stupade i säng för att komma iväg vid 7-tiden nästa morgon. Väl värt ett besök om du är i trakten!

Just motorcykelsport är väldigt stort här och det var riktigt kul att se racet på söndagen, för er som inte har koll är MotoGP som VM och på den här deltävlingen är det en bit över 200 000 besökare. Kul race och vi var nöjda över vårt nyinköpta parasoll med tanke på att det var en bit över 20 grader varmt och strålande sol.

Vad har du gjort i helgen?

jerez gamla scramblers gröna små träd jerez andalucier häst kyrka jerez slott sherrytunnor överflygning motogp jerez motogp jerez

10 comments

  1. Vilka härliga bilder! Jag var nära att plugga i Cádiz en gång – men det slutade med att jag valde Barcelona istället.

    Helgen var inte riktigt lika exotisk som din, vi har mest packat upp alla väskor och kommit i ordning efter våra tre månader i Thailand. (Så nej, det är inte synd om mig trots att jag längtar efter Spanien när jag ser dina bilder…)

  2. Motorsport är inte alls min grej över huvudtaget men när det är folkfest och kuliga arrangemang runtomkring är det roligt! Samma sak med fotboll och andra sporter. Själva sporten är sällan så spännande, det är det runtomkring som är kul :) Är det dessutom varmt och skönt och man är i en fins stad eller region är det ännu roligare :) Underbara bilder förresten!
    /Linnea

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close