Caféjobb, Bali exploring & regnpromenader – 5 dagar i Ubud

Reklaminlägg

Efter surfcampet i Canggu åkte jag till Ubud, där jag spenderade mina sista fem dagar på Bali. Älskar Ubud, en bohemisk liten stad som bubblar av inspiration, wellness & härliga människor. Jag åkte till Bali för jobb, för att besöka ett av våra surfcamps för att se hur det funkar, och när jag ändå var där passade jag på att ta några extra dagar på plats eftersom flygen var billigast hem på fredagar. Hela mitt team sitter på distans i olika länder, och så länge jag har wifi och min dator kan jag också jobba precis som vanligt.

I Ubud träffade jag mitt härliga energiknippe till vän Nathalie, som också hänger på Bali i jobb. Eftersom vi båda är flexibla med jobbtider så blev det mycket jobb på förmiddagarna (och för min del också på helgen innan och ett par kvällar) för att sedan utforska Bali lite senare på eftermiddagarna. Bland annat har vi hunnit med att:

Dricka young coconuts & drakfruktsjuice på mysiga caféer samtidigt som vi jobbar, spånar idéer och löser jobbproblem.

nathalie och emmi jobbbali bowl

Ta vår chaufför Ketut på en underbart rolig tripp genom Balis östkust, vilket tydligen var den mest intensiva turistturen Ketut hade haft…men vi ville ju bara se mycket på kort tid?

water garden tirtta ganggarisfältsterasser på baliexplorista bali vattenfall

Ta en halvtimmes promenad hem genom vräkande Bali-regn (med Nathalies väska i en vattentät sopsäck) – och ni som har varit i Asien på regnsäsong vet hur mycket regn det innebär (och ni andra kan ju se på bilden nedan…)!

nathalie och emmi

Åka moppe bakom varsin balinesisk, galen moppepojke upp till ett galet vackert tempel, och få se alla locals fira sina högtider i vackra, färgglada kläder.

explorista åker moppeceremoni bali tempelbalinesisk pojkeubud bali festival

Besöka en spice garden och ett kaffeplantage. Häftigt ändå att se hur alla kryddor i våra små kryddburkar egentligen växer!

spice garden

Förutom massor av utflykter älskar jag alla små butiker på Bali – men tyvärr är jag ju sällan rese-shoppare och köper sällan saker jag inte känner att jag verkligen behöver. På behöva-listan just nu står ett par nya skor till vårens mountainbike, en halvtjock mellanlager tröja med full-zip och utan huva (värdelöst under skidjacka med ryggskydd!) och ett par nya solglasögon.

Jag hade ett par Roxy “Miller” som jag älskade, men tyvärr la jag dem på ett H&M i Sevilla och sen var de borta. De senaste två åren har jag haft ett par Superdry som inte längre finns i lager – men den här modellen hos Mister Spex är också snygg och ett par såna lutar det åt i vår!

I lördags landade jag hemma, och däckade i princip direkt i feber och förkylning. Håll tummarna för att det går över – på fredag åker jag ju till Les Arcs i Frankrike på en veckas offpistresa och då vill jag gärna vara frisk igen. Coldzyme, juice, grönsaker…let’s do this!

Om du gillar såna här inlägg, let me know genom att trycka på hjärtat nedan till höger! :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close