Vinterweekend vid Kebnekaise

Underbara, härliga berg!

Har du varit vid Kebnekaise, Sveriges högsta berg? Första gången jag besökte vackra Kebnekaise var på vintern. Det var galet väder med stark blåst och snö överallt när vi satte oss i skotern för den bokade skotertransfern ut från Nikkaloukta till Kebnekaises fjällstation.

Halvvägs ut körde vi fast, det var total whiteout och föraren hittade inte längre vägen. Det gick inte att se mer än precis handen framför sig. Man ska helt klart ha respekt för bergen och man känner sig fort väldigt liten när vädret vänder. Tänk på det när ni ger er ut på fjället på vinter, var väl förberedda! Här kan du läsa mer om fjällsäkerhet för kommande turer. I alla fall, efter att föraren ringde efter assistans kom en man som hjälpte oss att komma loss. Eftersom han hittade bättre än första föraren fick han även köra oss hela vägen fram till Kebnekaise fjällstation.

Kebnekaise

Kebnekaise fjällstation – mysig fjällkänsla, bra mat, skidåkning & isklättring!

Kebnekaise fjällstation är väldigt mysigt med små rum med riktig fjällstugekänsla. Efter kalla dagar utomhus är bastun riktigt härlig och det finns en mysig restaurang med oväntat bra mat. De har massor av aktiviteter och vi hade planerat att göra en guidad toppbestigning med snöskor. Tyvärr var lavinrisken alldeles för hög, så vi ändrade våra planer. Bergen får bestämma. Istället blev det en kort tur på randonee-skidor för att ta oss upp till ett fruset vattenfall där vi fick lära oss grunderna i isklättring och andra dagen hyrde vi turskidor och gav oss av ut i dalen.

Vi hade kanonväder på dagarna med värmande sol och gnistrande snö, medan vinden tjöt runt huset och snön yrde om kvällarna och nätterna. Rekommenderat är att åka dit på våren, då dagarna är längre och det inte är lika svart.

Vi hade en underbar helg och jag vill tillbaka varje gång jag ser på bilder därifrån. Kan varmt rekommendera en weekend där!

"Mountains are calling and I must go"

Kebnekaise Emmi Isklättring Kebnekaise Kebnekaise fjällstation Kebnekaise Emmi Kebnekaise Emmi Isklättring Kebnekaise Kebnekaise fjällstation snöskoterfärd

7 comments

    1. Tack, fjällen är ju alltid fantastiskt, sommar som vinter! :) Just Kebnekaise var en härlig weekend, kan skarpt rekommendera det om du inte har varit där på vintern!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close